/ Allmänt /

SOMMAREN ÄR ÄNNU KVAR...

PENNA

Jag har nyss kommit in och satt mig framför datorn. Den här tisdagen har det varit ett underbart sensommarväder här i Malmö. Där fick jag för att jag lade in höstbilder i söndags. Nåväl, ibland vill ödet något helt annat än vad vi människor har tänkt sig. Hur som helst, kan inte det här härliga vädret vara för evigt och vi vet alla att det bara kan röra sig om dagar eller någon vecka ytterligare, som vi kan njuta av sol och värme. När det väl slår om, så vet vi att sommaren sagt farväl och vi får snällt bylta på oss för att inte huttra alltför mycket. Å andra sidan säger en del att man inte ska ta på sig alltför mycket när det börjar bli kallare och att man bör svettas in våren.  Jag vet inte, om det stämmer. Vill inte tänka på att vi går in i september på torsdag. Jag vill hålla kvar sommaren så länge det bara går. Tyvärr har vi inte den makten här i norden. Kanske bor jag i fel land, men jag har ju ett sådant svenskt utseende även om jag inte alls känner mig som typisk svensk! Ni vet med villa, volvo, 2 barn osv. I vårt vackra land där allting ska vara "lagom" för att passa in i systemet, där det nästan är fult att göra karriär genom att framhäva sig själv.

Jag känner mig ibland som kärringen mot strömmen som har slåtts för det jag har trott på eller för mina idéer och drömmar här i livet. Det har inte varit så lätt, men tack vare att jag har vuxit upp i ett hem med ett par kloka föräldrar som givit mig stöd och ibland råd utan att för den skull påtvingat mig deras åsikter, så har jag blivit den jag är.OK jag är inte perfekt, men vem av oss är väl det? Det skadar inte att vara en aning tokig ibland eller få ta chanser emellanåt bara för att veta om ens vingar bär. Eller bara att veta rätt och slätt att vi lever!

Jag hade ju planerat att jag skulle börja skriva på allvar på torsdag den 1:a september, men f.. vet om jag gör det om vädret håller i sig. Jag har möjlighet att skjuta upp starten till måndag och bara njuta av tillvaron till dess. Gå ner och ser på seglingarna i morgon här i Malmö och vara social med vänner och familj i helgen som kommer. Stan vimlar av kända personer eftersom man har bjudit in en gäst till varje båt/dag. Hoppas jag kan ha något somrigt på mig och mina solglasögon + min tuffa mockajacka! Ja jag vet att jag är en klädsnobb när jag sätter den sidan till. Det är vansinnigt roligt att vara en "dam" då och då och inte bara en medelålders "tant" i resårbyxor och en tröja som går ner över häcken för att dölja att hon tycker om god mat.

Av Ewacarin Holmqvist