/

TVÅ DAGAR KVAR PÅ DET GAMLA ÅRET

VINTERVÄG

Så är det bara några dagar kvar tills vi får skriva år 2006.Vad ett år går fort numera. Tiden rusar ifrån oss. Eller är det bara jag som tycker så? Det blir mer och mer påtagligt ju äldre man blir. Nåja, det är som det är. Det här inlägget har inte för avsikt att summera år 2005. Om tiden medger tänker jag skriva ett särskilt inlägg om året som gått och ett om det kommande året, så  ni kan vara  lugna.
Snön har dalat under hela dagen. Nu är det alldeles omöjligt för mig att gå ut med min Permobil. Jag hade bara kommit en meter sedan hade jag kört fast. Sitta ute och frysa häcken av sig i det här vädret, är verkligen inte något jag önskar. Dessutom är jag, som jag sade i ett tidigare inlägg väldigt skotträdd. Skulle hoppa av stolen och ner i snön om en raket smällde i närheten! Det skulle bara bli bökigt för min assistent att få upp mig från marken. Då är det bättre att bli inne i värmen och göra någon lite nytta i mitt hem. Kanske överdrev jag en aning vad gäller skotträdslan, men mycket var det inte!

Jag har alltså försökt göra sådant som vi måste göra i vardagen, för att det ska flyta på. Tvätta en del och sedan stryka undan det med en gång, städa lite så jag slipper skämmas i morgon när jag ska ha en ny assistent på utbildning under sex timmar Men framför allt har  jag tagit det extra lugnt och laddat inför i morgon som tar all min energi

.Alldeles nyss före det här inlägget målade jag mina naglar, för jag vill ju se ordentlig ut under nyårshelgen + klippte en smula på min lugg. Den hängde nästan i ögonen när jag skrev. Ska ju bara vara här hemma under nyår, men ändå...

Ska snart krypa till kojs och höra lite på Karlavagnen i P4 som sänder fram till midnatt. Kvällens ämne är "Förhoppningar och Förväntningar inför det nya året". Det kan vara intressant att lyssna på vad folk hoppas på av år 2006. Måste lägga mig ganska tidigt för att kunna orka med dagen i morgon. Jag är ju ganska svårstartad på morgonen. Det tar flera timmar för mig att vakna, om jag inte får kaffe. I morgon har jag bara 45 minuter på mig tills jag måste vara vaken. Kanske går jag redan upp när min morgonhjälp kommer mellan 6 - 6.30, men då är sängen  som varmast. Nåväl, jag får ta mig själv i kragen. Det kan vara skönt att sitta och vakna till före min vanliga assistent börjar Jag kan ju slänga mig framför tvn och se på nyhetsmorgon, då blir jag medveten om att en ny dag har grytt. Sedan kan det vara bra att bli uppdaterad om vad som har hänt under natten. TV4s nyhetsmorgnar är suveränt bra. De ser jag gärna på i mån av tid och om jag är uppe vid den tiden förstås...


Av Ewacarin Holmqvist

#1 / / rut:

Ja, visst är det så, vi är inne på de sista skälvande timmarna innan det nya året tagit sin början. Vad nu det ska innebära för oss alla och envar.

Nej för Guds skull ge dig inte ut för att titta på fyrverkerierna ifall det skulle innebära något så fatalt som du beskriver.
Du har ju lagat en sån fin nyårsdrink så det är bättre att sitta inne med den och skåla när tolvslaget kommer.
Jag önskar ett Gott Nytt År till dej och kissemissarna.

#2 / / rita:

Så har då jag hittat hit. Jag har läst en del hos dej, och tackar för mycket trevlig läsning! Å dina katter får du gärna skriva mer om.
Just idag har jag gnällt på min blogg, för att jag varit sjuk denna veckan. Men jag gjorde det som en förklaring till mina vänner i blogglandet som saknat mej, då jag inte skrivit nått på en vecka. När jag läst hos dej skäms jag lite. Men jag skrev åxå med respekt till alla som verkligen är sjuka. Hoppas du tar det, om du läser hos mej!
Där finns åxå en hel del om katter, med foto.
Varför "pingar" du inte upp din sida när du skrivit ett nytt inlägg? Kan bero på två saker: antingen vet du inte vad det är, eller åxå vill du inte ha fler läsare? Men jag tycker du skriver så jättetrevligt, så fler bloggare borde få möjligheten att hitta dej lättare!
Gå till Nyligen.se
följ anvisningarna, så ser vi alla när du skrivit nått nytt!
Och du hittar fler favoritbloggar, som du gillar, och kanske kan utbyta erfarenheter med, eller bara tjaffsa runt med. Där lägger du även upp en egen favoritlista, så slipper du hålla ordning på alla själv,,, jättebra!
Hör gärna av dej om det är nått!
Gott Nytt År!
Rut,,, hur hittar jag dej?

#3 / / rut:

Rita, min bloggadress är rut.blogg.se

Har nyligen börjat så jag är inte så insatt i mysterierna var man lägger ut sin blogg.Tacksam för tips.
Kramar Ewacarin och Rita.

#4 / / Andreas:

Som jag skrev i en tidigare kommentar, Du är inte ensam om att vara skotträdd. Undertecknad vill bara fly, gräva ner mig, vad som helst när jag hör dessa otäcka raketer och smällare.
När detta skrivs är det 4/1 och jag hoppas att nyårsfirandet här, som enligt min tidning varit extra stökigt, är slut. I skrivande stund har det i alla fall varit lugnt hittills.