/
EN RÖRA SOM GÅR HEM NÄSTAN HOS ALLA
Ewacarins fyllning till bakad potatis ( 3 - 4 potatisar)
INGREDIENSER:
1 BURK CREME FRAICHE
1 PKT GRÄDDFIL
½-1 RÖDLÖK
1-2 VITLÖKSKLYFTOR
CA 350 GRAM SKALADE RÄKOR ELLER KRÄFTSTJÄRTAR
100 GRAM SVART STENBITSROM
GÖR SÅ HÄR:
BLANDA CREME FRAICHE OCH GLÄDDFIL I EN BUNKE.
RÖR NER DEN HACKADE RÖDLÖKEN OCH PRESSA I VITLÖKSKLYFTORNA.
VÄND NER STENBITSROMMEN I BLANDNINGEN.
SIST HACKAS RÄKORNA INNAN DE BLANDAS I.
LÅT STÅ KALLT EN TIMME FÖRE SERVERING.
Den här röran lärde jag mig någon gång på 80-talet och den hänger med ännu idag, troligen för den är så enkel att göra och festlig. När jag gör den och äter den ligger det så mycket nostalgi i den här fyllningen. Ta väl vara på den vit svarta röran och njut när ni har den i munnen tillsammas med en het potatis.
På 80-talet brukade vi dricka ett vitt vin som hette prins Ottonell, men numera blir det oftast systemets lime, citron eller päron X-cider.
På 80-talet brukade vi dricka ett vitt vin som hette prins Ottonell, men numera blir det oftast systemets lime, citron eller päron X-cider.
Av Ewacarin Holmqvist
Går det att 'fuska' med färdigskalade räkor? ;-)