/

EN RÖRA SOM GÅR HEM NÄSTAN HOS ALLA

KOCK

Ewacarins fyllning till bakad potatis ( 3 - 4 potatisar) 

INGREDIENSER:

1 BURK CREME FRAICHE
1 PKT GRÄDDFIL
½-1 RÖDLÖK
1-2 VITLÖKSKLYFTOR
CA 350 GRAM SKALADE RÄKOR ELLER KRÄFTSTJÄRTAR
100 GRAM SVART STENBITSROM

GÖR SÅ HÄR:

BLANDA CREME FRAICHE OCH GLÄDDFIL I EN BUNKE.
RÖR NER DEN HACKADE RÖDLÖKEN OCH PRESSA I VITLÖKSKLYFTORNA.
VÄND NER STENBITSROMMEN I BLANDNINGEN.
SIST HACKAS RÄKORNA INNAN DE BLANDAS I.
LÅT STÅ KALLT EN TIMME FÖRE SERVERING.

Den här röran lärde jag mig någon gång på 80-talet och den hänger med ännu idag, troligen för den är så enkel att göra och festlig. När jag gör den och äter den ligger det så mycket nostalgi i den här fyllningen. Ta väl vara på den vit svarta röran och njut när ni har den i munnen tillsammas med en het potatis.
På 80-talet brukade vi dricka ett vitt vin som hette prins Ottonell, men numera blir det oftast systemets lime, citron eller päron X-cider.

Av Ewacarin Holmqvist


#1 / / Andreas:

Går det att 'fuska' med färdigskalade räkor? ;-)

#2 / / En liten tant:

Åh, gott gott!
Nu har våren äntligen kommit till våra breddgrader och jag ska röja upp på balkongen idag. Dammsuga och ha mig!
Ha en trevlig Valborg!