/

VÄLKOMMEN HÖST!

HÖSTBILD 4

Nu är det så dags att välkomna nästa årstid. Visst är det lite sorgligt att sommarens sista ros håller på att dö, men så är livet! Vi människor kan råda över mycket men över döden och vädret kan vi aldrig ha någon åsikt. När jag skriver det här inlägget, regnar det och jag hör någon knall. Om en stund ska jag ta min lilla bil och köra till Trelleborg som ligger ca 3 mil från Malmö. Min "extra-familj" och jag ska grilla en sista gång i kväll. Därför hoppas jag på att änglarna slutar gråta, så vi kan sitta utomhus och äta. Det smakar betydligt bättre, men kaffet på maten går vi in och dricker. Jag ser fram emot den här kvällen!!
På fredag är det den 1a september och jag vänder blad  i min kalender. Nu är de flesta semestrarna över, så jag får lite lugnare omkring mig. Det behöver jag! Den 12 september ska jag börja en skrivarkurs som är helt datorbaserad och sträcker sig över en termin. Är ju en människa som måste ha något sådant att göra annars blir jag mer eller mindre knäpp. Nej var inte oroliga, jag kommer aldrig att sluta blogga. Det är en aning spännande att se vad en sådan kurs kan ge mig och hur mycket nytt jag kommer att lära mig, Det är inte klokt att vid 56års-ålder ger jag mig frivilligt in på att studera på nytt och dessutom betala pengar för det! Den kursen kommer att gå på 1 500 Kr. Tycker att vi inte kan få nog med kunskaper genom livet! Alltid lär vi oss något nytt!
I höst ska jag också ta mig i kragen och simma en gång/vecka, för att få upp mitt flås.Jag har ju en bassäng i huset, så jag behöver inte ens gå ut, utan bara gå genom källaren till Friskis och Svettis. Det är slött att inte utnyttja bassängen när jag har den runt hörnet.Men motion är inte min grej, men normala människor motionerar för att må bra och sköta om sig. Varför ska  inte jag kunna göra samma sak och få en bättre kropp. Om kroppen blir sämre kanske jag inte kan skriva som jag brinner för. Så vad har jag för val? Det kan bli för sent en dag. Jag får tänka så och försöka göra något åt det medan jag kan...

Av Ewacarin Holmqvist
#1 / / SolSkuggan:

Ewacarin.. Du är en spännande människa!
Det händer alltid något runt omkring dig:)
Och så glad jag blir över att du ska gå skrivarkursen, yipeeee!
Så härligt med bassäng i huset, den ska du minsann utnyttja. Själv är jag inte simkunnig, höll på att drunkna som barn.
Här har det regnat idag, men nu har det spruckit upp, solen försöker tränga sig igenom molnen, men det är allt en maktkamp.
Förkyld har jag blivit, hjärnan känns som en mjuk svamp:)
Men det blir snart bra igen, inget att klaga över.
Ha det gottast min vän och bamsekram från mig.

#2 / / SolDalen:

Hejsan,
jag ver så mycket om ursäkt för att jag inte kommenterat på ett bra tag, min dator har varit på reparation pga åskbesök, nätverkssystemet gick sönder. Har "lånat" dator av mor och far så inläggen har varit korta och besöken inte så många.

Det var mycket hopp om framtiden i din text. Vad roliga saker som du planerar att göra. Skrivarkursen tex..låter mycket intressant!! Och simmningen 1g/v, mycket sunt.

När jag bodde i Älvsbyn försökte jag att simma 1g/vecka men det rann ut i sanden de gånger de kvinnliga bekymmren dök upp *skakar mitt huvud* nåväl..

Jag önskar dig all lycka i framtiden.
Jag tror att du kommer att slå dina skrivarkollegor med hästlängder för du är DUKTIG på att uttrycka dig..kör hårt tösen!

Bamsekramar

#3 / / SolSkuggan:

Hå å hej från lilla mej:)
Hoppas att allt är bra med dig. Torsdag redan, dagarna bara springer. Det är knappt man hinner med.
Här i Norr skiner solen så vackert och luften känns klar och skön.
Ha en fin dag, kram:)