/
EC:S KORVLÅDA - 4 PERS -
Jag har funnit på ett alternativ till den klassiska Pytten, när vi har en del rester i kylen efter helgen. Kanske något att testa till middag i morgon. Den går även att frysa om ni vill göra matlådor.
INGREDIENSER:
1 halv ring falukorv
5 medelstora potatisar
1 gul lök
4 – 5 medelstora champinjoner
1 syrligt äpple
3 tomater
1 burk pressade krossade tomater
1 liten burk crème fraiche
3 dl vispgrädde
2 – 3 tsk salt
Några varv av vitpepparkvarnen
2 – 3 tsk chilikrydda
2 – 3 tsk rosmarin
GÖR SÅ HÄR:
- Skala potatisen och kok dem i tio minuter.
- Skala löken och hacka samt bryn den i en stekpanna i lite margarin.
- Skiva korven och bryn den i lite margarin.
- Skär champinjonerna i skivor.
- Skala och kärna ur äpplet och skär det i stavar.
- Skiva tomaterna
SÅS:
Blanda pressade krossade tomaterna, crème fraiche och vispgrädden i en bunke. Tillsätt kryddorna och rör om
Smörj en ugnsfast form och sätt ugnen på 175 grader.
Skiva den kokta potatisen och lägg i botten på formen
Salta och peppra om ni så önskar. Lägg den brynta löken ovanpå och svampen samt äpplet. Överst lägger ni korven och tomaterna. Häll på såsen.
Sätt in formen i mitten av ugnen ca 10 – 15 min.
Tillbehör Stark senap
Av Ewacarin Holmqvist
Det där lät himla gott, speciellt för mig som älskar korv i alla dess former.