/

EC:S KORVLÅDA - 4 PERS -

KOCK

Jag har funnit på ett alternativ till den klassiska Pytten, när vi har en del rester i kylen efter helgen. Kanske något att testa till middag i morgon. Den går även att frysa om ni vill göra matlådor.

INGREDIENSER:

1 halv ring                              falukorv

5 medelstora                         potatisar

1 gul                                       lök

4 – 5 medelstora                  champinjoner

1 syrligt                                  äpple

3                                             tomater

1 burk pressade                   krossade tomater

1 liten burk                             crème fraiche

3 dl                                         vispgrädde

2 – 3 tsk                                 salt

Några varv av                        vitpepparkvarnen

2 – 3 tsk                                 chilikrydda

2 – 3 tsk                                 rosmarin

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala potatisen och kok dem i tio minuter.
  2. Skala löken och hacka samt bryn den i en stekpanna i lite margarin.
  3. Skiva korven och bryn den i lite margarin.
  4. Skär champinjonerna i skivor.
  5. Skala och kärna ur äpplet och skär det i stavar.
  6. Skiva tomaterna
SÅS:


Blanda pressade krossade tomaterna, crème fraiche och vispgrädden i en bunke. Tillsätt kryddorna och rör om
Smörj en ugnsfast form och sätt ugnen på 175 grader.
Skiva den kokta potatisen och lägg i botten på formen
Salta och peppra om ni så önskar. Lägg den brynta löken ovanpå och svampen samt äpplet. Överst lägger ni korven och tomaterna. Häll på såsen.
Sätt in formen i mitten av ugnen ca 10 – 15 min.

Tillbehör Stark senap


Av Ewacarin Holmqvist
#1 / / Fru Lydia:

Det där lät himla gott, speciellt för mig som älskar korv i alla dess former.

#2 / / Andreas:

Det låter verkligen gott men tror Du att det fungerar lika bra med matlagningsgrädde istället för vispgrädde?

Äntligen har jag fått en anledning att köpa senap igen!

#3 / / Rita:

*skrattar* Alla är vi olika!
Jag är inte speciellt förtjust i korv, ( i någon form), men med detta receptet får till och med mej att tänka om! Så detta måste jag ju testa.
Tack skall du ha!