/ Allmänt /

VÄRDET AV ATT FÅ KOPPLA AV

KOPPLA AV

Det är en regnig söndag i Skåne. Lite trist för alla mödrar som bör firas. Den tiden är förbi för längesedan, då jag kunde fira lilla mamma. Hon gick bort alltför tidigt i en hjärntumör år 1983. Det året skulle jag fylla 33 år, så jag var vuxen och mamma hann säga vad som hon tyckte var viktigt i livet. Jag försöker leva efter hennes råd och principer. Mamma fick också uppleva att jag blev klar med min utbildning våren 1981. Det är jag glad för. Idag, på Mors Dag, skänker jag henne en varm tanke.
Idag fick jag min sovmorgon. Den som betyder så mycket för mig. Var uppe i normal tid, för att få ett munfullt kaffe och gå på toaletten. Efter detta kröp jag ner i min sköna säng på nytt. Något som var härligt. Redan så tidigt som klockan åtta, hörde jag regnet slå mot fönsterrutan. Till och med mina katter lade sig på nytt. En av dem i min rullstol, så han kunde se matte – även om hon sov – Hankatten har blivit så ”mammig” under senaste tiden, men det är gulligt!
Vid lunchtid var jag färdig för att äta mitt första mål för dagen. Idag frångick jag min ovana att kasta i mig frukosten eller ska vi säga brunchen. Min assistent/vän satt vid köksbordet och pratade om allt möjligt. Det var skönt att inte ha ett öga på klockan och samtidigt svälja maten, så fort den hamnat i munnen. Redan från barnsben har jag aldrig tuggat maten utan bara svalt den. Jag har en mage av stål, även om jag har bekymmer med den då och då.
Efter det här inlägget är publicerat kommer jag att fortsätta att vara ”lay back”. Snart börjar årets Elitlopp. Traditionsenligt ser jag detta och jag hoppas Björn Goop vinner. Det är visst hans år i år och han har ju bra arvsanlag så… Olle Goop var en av mina favoritkuskar, då jag höll på med trav som bäst.
År 2003 skrev jag en text, ”i lä av livet”, där jag tog upp värdet av att koppla av. Jag publicerade texten på bloggen i september i fjol under kategorin ”kropp och själ”. När vi har kommit upp i den här åldern är det viktigt att stanna upp ett ögonblick från vardagens ständiga kamp att hinna med och alla krav som den för med sig. Ofta blir mina veckoslut även mina andningspauser, då jag unnar mig att njuta och koppla av samt att ladda upp mina batterier inför en ny vecka.  
För tillfället drömmer jag om att åka iväg under ett veckoslut till något Spa här i Sverige gärna i sköna Värmland, där jag kan få härliga behandlingar i form av massage, olika bad. Kvällen skulle jag tillbringa med god mat och gott dricka. Tänk att få uppleva en riktig danskväll! Ett veckoslut inrammat med vacker natur så långt  ögat når. Tala om att ladda batterierna!
Hoppas söndagskvällen blir lika skön och avkopplande som dagen har varit. Det gör att jag möter veckan som kommer med nya krafter. Det behöver jag för jag ska ha två utbildningar av nya personliga assistenter.

Av Ewacarin Holmqvist

#1 / / Andreas:

Nej nej nej!!! Inte Värmland!!! Småland förstås!!! Mycket närmare, vackrare och lugnare!!! Och så förstår Du garanterat språket också. Värmländska är Sveriges svåraste (och enl mig fulaste, t.o.m. skånskan är bättre...) officiella språk!!!

PS. Uppsala är också en bra 'kurort'!

#2 / / rut:

Vill på det bestämdaste protestera Andreas. Värmländska språket är det vackraste språk som finns. Frödings och Selma Lagerlövs tungomål vida spritt i världen och om det gäller det tala det.
Dä ä e å å i å a ä dä e ö.

#3 / / Andreas:

Hmmm..... :-(