/

EFTERMIDDAG I SLUTET AV OKTOBER

höstblommor 1


Det är söndagseftermiddag hos mig. Där ute lyser solen än så länge. Stormen som var i fredags (om den inte  blev så kraftig här nere i Skåne som man trodde) har bedarrat. Tänk att det är 1:a november på onsdag! Det är nästan ofattbart. Nu återstår bara två månader av år 2006. De två månaderna som vi har framför oss är ganska jobbiga att stå ut med. I alla fall för oss som tycker om sol och värme. Tur att adventstiden kommer och lyser upp mörkret! Jag får även i år beställa eller köpa nya adventsljusstakar, för för andra gången har jag haft inbrott i min källare och naturligtvis tog de min jullåda. Jag frågar mig om sådant är något att ta, eftersom det inte är mycket värde i julsaker. Men men...
I natt övergick vi till vintertid och fick en timme extra att sova. För  min del blev det inte någon sovmorgon som jag hade tänkt mig. Det kan bli så. Ofta är det väl så att när vi vet att vi slipper stiga upp, så kan vi inte sova och tvärtom. Ett underligt fenomen! Under senaste tiden har jag känt mig trött och en smula krasslig, trots att jag äter både vitaminer och nu också Omega 3. Det är som om något står i kroppen och inte vill bryta ut. Jag tycker att jag sköter om min kropp på bästa sätt, men ändå känns det så här. Förstår inte varför. Har tappat lite av min livslust och det är det som är värst. Kanske behöver jag ett ordentligt miljöombyte? Nåja, gnäll så lagom! Jag har ett varmt och ganska skapligt hem! Det är inte alla förunnat i dagens Sverige. Visst vore det skönt att packa en resväska eller en week-end-väska och bara ge sig av. En underbar tanke! Var skulle mina gulliga katter bli av? De som betyder så mycket för mig.
Vad har jag gjort annars idag? Jo, jag har följt det tredje budordet angående hälsan - bara slappnat av i största allmänhet - Läst lite i M-magasin, kelat med min hankatt som har varit vaken i förmiddags och vill ha en liten kelstund med matte, medan honkatten låg bredvid min vän/assistent på sängen och mös. De här katterna har det bra jämfört med många utekatter. Hoppas de uppskattar det! Jag har också hunnit med att se en smula på teve. Så nog har jag slappnat av.
Veckan som kommer har jag fullt upp att göra både med mitt hem och med min roll som arbetsledare, så då blir det inte så värst mycket vila. Så kan vissa veckor vara. Vecka 44 kommer att vara en sådan, men jag hoppas jag får någon tid över till min skrivkurs och kanske att hinna med att publicera 1 - 2 inlägg på bloggen. En vecka utan att blogga skulle inte vara roligt!

Ha en bra arbetsvecka där ute!



Av Ewacarin Holmqvist 

#1 / / Andreas:

Varför inte weekend-resa till Uppsala! Fast skynda Dig, för snart är vintern här.

Själv har jag varit förskonad från inbrott men jag vet flera som haft 'påhälsning' och där man tagit saker utan större värde (annat för ägaren själv) på svarta marknaden. Inbrott bara för spänningens skull?

Och vad gäller att ha ett varmt o skönt (och eget) hem kan jag bara hålla med Dig! Särskilt när jag ser, och tänker, på min hemlösa vänner som har ett helvete varje vinter.

#2 / / Gunnar:

Ja, man börjar så smått längta till advent nu.Trist att ha inbrott! Jag skulle bli riktigt sur om dom tog julsaker för mig.En del av det har ju stort affektionsvärde som det heter.... Jag har vårdat min hälsa idag genom en lång skön promenad och sen avkopplande läsning i soffan.Et tglas granatäpplejuice ingår också i dagens hälsodos.Bloggeriet är väl också avkopplande men man får ta de ti lagom doser..
Önskar Dig en bra dag! :-) Gunnar