/ Allmänt /

SISTA LÖRDAGEN I APRIL 2007

LJUVLIGA SYRÉNER

Om några timmar är den här lördagen till enda. Då räknas den också till det förflutna, som aldrig kommer tillbaka eller upplevas ännu en gång. Nu när jag nästan sitter med facit i handen kan jag påstå att den sista dagen i april år 2007 blev en mycket härlig dag både vädermässigt och vad det gällde  atomsfären här hemma. Vi befinner oss endast i april kalendern, men i verkligheten har det varit som om vi var i juni, alltså i början av sommaren. En riktig härlig sommardag blev den här lördagen. Tyvärr ska det både bli kallare och troligen ska det komma en del regn under nästa vecka. Valborg och Första Maj, då de flesta av oss är lediga för att fira vårens ankomst. Det är typiskt, men det är ju så, livet är många gånger! Så njut så länge du kan. Ta med dig din mugg kaffe, gå ut och sätt dig mot en husvägg. Låt ditt vinterbleka ansikte få lite vårsol.
Idag har jag bara fått vara. Det har varit alldeles underbart  skönt! Jag har inte haft några krav över mig utan har fått sköta mig som jag har velat. Det här har gjort att jag har upplevt en sinnesro i själen som jag behöver för att må bra. Förra veckan var det riktigt illa. Då sov jag dåligt under nätterna och tillika kände jag av min kraftiga magkatarr. Jag har ägnat mig åt att blogga, umgått med min vän/assistent (jag har honom mestadels av tiden den här helgen) samt att vi har sett lite på teve. Marie Göransson, Britt Ekland med vovve och Caroline Från BB var bland gästerna hos Stina! Minuterna flög iväg och jag myste där jag halvlåg. Varför älskar jag att höra om teater och svensk film? Vad är det som fångar mig? Jag vet inte, men det är skönt att koppla av allting under någon timme eller så.
Nu gör sig John Blund sig påmind, så det är väl snart dags att krypa till kojs och hoppas på att morgondagen blir lika behaglig som den här sista lördagen i april 2007 har varit och att jag får sova riktigt skönt i natt.

Sov gott i både slott och koja!

Av Ewacarin Holmqvist