/ Allmänt /

INGEN RAST OCH INGEN VILA...

10770-233


Jag tänker på en av våra kära sagor, nämligen de hjälpsamma mössen som hjälper Askungen att ändra en klänning. När de ropar på Askungen och hon rusar nedför trappan, då säger de underbara mössen: Stackars Askungen, ingen ro och ingen vila, bara gno och bara kila.
Så känns det för mig i kväll. Just nu har jag ytterst få stunder till rast och vila. Vid närmare eftertanke finns inga av orden i min kalender. Ibland kan det bli så här utan att vi vill det eller är medvetna om det. Varför vet vi sällan. Det bara blir så. Allt händer samtidigt som ketchupflaskan. Först kommer ingenting, men plötsligt kommer allt på en och samma gång!
Medan jag försöker äta eller snarare dricka frukost, så tar jag fram ett block och gör en inköpslista. Detta för att inte glömma en viktig vara. Varan ska användas samma dag till matlagningen. Trots allt bör vi äta, annars dör vi. Om vi sedan gör det på stående fot eller sitter ner, det har mindre betydelse. Huvudsaken är att vi får i oss något vettigt.
Jag diskar medan jag ser till så att inte min honkatt, Emma, äter upp all blötmat för sin kompis Paddy. Ofta hinner jag inte med. för i mitt huvud snurrar tusen tankar och det är tur för  Emma att jag står i  mina tankar.
En vän ringer på mobilen och ber mig slå upp en sak på nätet, när jag är halvvägs i duschen och halvnaken. Men visst kan jag det, är nästan inne i sovrummet för att slå på datorn, då jag upptäcker att jag inte har bäddat. OK, där står jag och rättar till lakanen efter en varm natt. På mig har jag bara trosor. Varför? Jo, jag var ju på väg in i duschen när mobilen ringde. Är det beteendet klokt som jag för närvarande håller på med?I mitt huvud liknar det kaos, jag vet inte vart jag är på väg eller hur jag ska uppnå målet.
Det enda jag vill just nu är att avsluta mitt drömprojekt före den deadline som jag satt upp för mig själv. Kan ingen förstå att för att kunna avsluta projektet, så måste jag ha en viss ro inom mig? En inre balans för att se till så jag gör mitt allra bästa, så att jag inte behöver skämmas  senare. Försök förstå att jag inte kan splittra mig för mycket just nu på olika saker.
Jag vet, att även bloggen blir lidande, men jag lovar återkomma när jag rott projektet i land och skriva här lika ofta som jag gjort. 
Tills dess önskar jag  alla därute: Ha det gott i slott och koja och sköt om varandra!
   

Av Ewacarin Holmqvist
#1 / / rut:

Skickar en kär hälsning till dig!
Ja du, det börjar närma sig nu, jag tror du har allt klart ,att du inte behöver stressa utan att ta allt lugnt.
Du vet att vi är många som håller tummarna.
Tusen kramar!