/

SKÅNSKT TRAFIKKAOS

SKÅNSKT TRAFIKKAOS
                                                                          Bild: expressen

Det är sen fredagkväll. Har sett Let's Dance och åter igen blivit förvånad hur Lasse B. kan vara kvar. Kanske har han charm som varken experterna eller lilla jag förstår. Det är synd om honom eftersom han inte vill vara kvar. Det är ju pest och pina att behöva öva in en ny dans per vecka med den där kroppen. Nu röstar ju tittarna på dig igen, så vår käre Lasse  hänger med ytterligare en vecka. Jag kan inte låta bli att tycka synd om honom. Lusten måste finnas där för man ska tycka det ska vara roligt, annars blir det tröttsamt. Men...Min favorit är ju redan ute så...
De senaste dagarna har Skåne sett ut som ett vinterlandskap. Den snön som jag ville haft runt jul, den kom över en natt i februari istället. När jag drog upp min persienn i går morse var buskarna täckta med nysnö. Jag skulle har haft en assistent i går som bor i Trelleborg, men jag fick snabbt omplanera min dag och ringa till mina vikarier, för varken bil, buss och tåg gick under större delen av gårdagen. Så jag hade fyra olika personer under olika tider på dagen. Då gäller det att planera in saker och ting bra, för att hinna med allt. Ni kan nog förstå att jag var gansla slut på kvällen efter en sådan dag. Allt det för lite snö och blåst skull. Dagen blev ganska skaplig.
Inte idag har trafiken löpt smärtfritt, men idag har jag haft assistenter som bor här i stan. Fortfarande är  det kallgrader, blåst och den snön som föll i går ligger kvar idag. Det är verkligen gott att ha ett varmt hem att vara i.
Den här fredagen har jag haft lite datorstrul, men annars har den varit lugn och behaglig. jag unnade mig en sovmorgon och det var otroligt skönt. Hur gärna jag än vill, går det inte att gå ut med en Permobi när det är sådant här väder. Jag brukar tänka hur bra det är med en frys i sådana situationer.
Hoppas det blir snöfritt under nästa vecka och att blåsten bedarrar, så jag kan ta mig en liten promenad. Man blir lite för dåsig då man inte kan komma utanför dörren. Nästa vecka har jag en del viktiga saker att sköta om, så då bör jag vara pigg och alert. Som sagt: Den tiden, den sorgen.
Nu ska jag först njuta av helgen som kommer. Helg för mig är något speciellt. Hemma njöt vi av helgerna och gjorde mysiga saker. Det är väl det som sitter i mig. Då kopplar jag av från vardagens rutiner och ägnar mig åt det som jag tycker är roligt. Blogga är en sådan aktivitet som jag gärna sysslar med under week-endarna. Nu uppfann jag nog ett nytt ord, i alla fall satte svensk böjning på ett engelskt ord. Så kan det gå, när timmen är sen!

Trevlig Helg på er där ute!


Av Ewacarin Holmqvist
#1 / / Andreas:

Grattis till lite vinter ;-) i Skåne också! Här har vi haft ett konstant snötäcke i sex veckor och just nu största snödjupet hittills i vinter, 27 cm.

#2 / / Elisabeth:

Ja Skåne fick lite vinter till slut..... men den brukar inte vara så länge.I dag har det snöat här i Norr vi har nog närmare 70 cm med snö.Idag har jag varit helt däckad jag är så väderkänslig,vid lågtryck,blåst och oväder får jag mer värk i kroppen och riktiga "trötthetsanfall" å då måste jag bara sova.
Tur är att vi går mot ljusare tider, jag längtar efter sol och värme.
Ha det så bra i helgen !
Kram på dig........