/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

ÖVERVIKT HANDLAR OM KÄNSLOR

BÖCKER


Boken vänder sig till dig som är trött på att gå upp och ner i vikt. Trött på att känna tillfredsställelsen av att gå ner några kilon och på att uppleva besvikelsen av att efter ett tag gå upp samma kilon igen.
I boken redovisas ett program för viktkontroll som tar vid där andra metoder slutar. Det är ett program som leder till större självinsikt och bygger på en ny och framgångsrik kognitiv behandling av övervikt och fetma som har använts av patienter på Huddinge Universitetssjukhus.
Boken är ingen vanlig ?bantarbok? utan presenterar en ny inställning till varför man faktiskt är överviktig och ofta har svårt att behålla en viktnedgång. Bokens program handleder dig till ett balanserat ätande och visar hur du genom förändring av förhållningssätt till vardagliga situationer kan påverka stress och alltför stora egenkrav. Upplevelser som kan leda till det som i boken kallas för ett kompensatoriskt ätbeteende och till viktuppgång.
Boken kan användas av dig som vill komma tillrätta med dina viktproblem själv, och av dig som vill göra det i grupp tillsammans med andra.
Till boken hör en handledarbok ?Kognitiv behandling vid övervikt och hetsätning? som vänder sig till vårdpersonal.

Den här boken av Psykoterapeut Lisbeth Stahre utkom redan hösten 2002 på Studentlitteratur AB. Den är i häftat band och omfattar168 sidor. Hos en av nätets bokhandel kostar boken 178:-Kr. Ute på stan är cirkapriset 318 för samma volym.

Den här boken kommer att finnas i min facklitteratur bokhylla mycket snart.

Källa en av nätets bokhandel.


Av Ewacarin Holmqvist