/ Allmänt /

ELITLOPPET 2007Bild: Aftonbladet


Det blev fransk seger i Elitloppet. Så här skrev radiosporten på Sveriges Radios hemsida för en stund sedan:

" I Frankrike är Jean Michel Bazire kungen inom travsporten. I Sverige har han nu också vunnit det största man kan vinna - Elitloppet. Amiral du Mauzun vann både försök och final efter två rafflande lopp.Segermarginalen i de båda loppen var sammanlagt ett drygt huvud, men det räckte för att ta hem slutsegern och 2 750 000 kronor.I försöket kämpade L?Amiral du Mauzun ner svenske Going Kronos och vann med en decimeter tillgodo.I finalen fightades fransmannen med amerikanske Mr Muscleman och lyckades ta sig förbi i de sista stegen. Tiden för båda var 1.10,0/1 609 m auto.Red Chili Pirat, perfekt körd av Örjan Kihlström, blev bäste svensk med en tredjeplats på 1.10,5. Going Kronos hade inte sin bästa dag och galopperade i sista kurvan.

Ägare och uppfödare till L?Amiral du Mauzun är Paul de Senneville, känd fransk musiker, som bland annat har komponerat Ballade Pour Adeline, som blev känd genom franske pianisten Richard Clayderman".

Jag vet inte vad det är med travsport, men det roar mig enormt. Har följt Elitloppet sedan början av 1990-talet och sett många storheter komma och gå. Min favoritkusk är Åke Svanstedt. Om jag spelar på V75? Det händer men det är sällan nu för tiden. Gör jag det, så brukar jag se till att jag har god tid på mig så att jag kan läsa in mig både på hästarna och på kuskarna. Om jag har vunnit något? Ja men det var längesedan nu. Jag satsade 45 kronor på en Dagens Dubbel som den gången gick in med en otippad häst som jag hade prickat in. Ibland har vi människor tur!


Av Ewacarin Holmqvist

#1 / / Elisabeth:

Travsport!? Nja, det är nog inte riktigt min grej! Men man vet aldrig -
jag kanske blir kusk i mitt nästa liv, så det gäller kanske att hålla lite koll på kusarna!
Kram på dig..