/ Allmänt /

EN AUGUSTIKVÄLLJag sitter här  och skriver det här inlägget till min blogg.  Helgen lider mot sitt slut, vilken var så efterlängtad när den startade i fredagskväll. I morgon börjar en ny arbetsvecka för de flesta av oss, så är vi tillbaka i vardagens rutin på gott och ont. Ack ja.....! Ännu är det cirka fem timmar kvar av den här helgen under vilka jag kommer att njuta av före jag kryper till kojs mellan 23 och  midnatt. Kommande veckas planering får vänta. Eftersom jag förhoppningsvis har vana assistenter större delen av veckan, kan planeringen göras i morgonbitti. Om någon "där uppe" hör mig, så hoppas jag denna/e/ ordnar med så jag får lugna dagar. Det behöver jag för jag känner mig så trött och lite håglös. Skulle behöva åka bort under ett par dagar men...!

I kväll sänder SVT ett program om den store programledaren Lasse Holmqvist. Vi är inte släkt med varandra. I min ungdom sändes flera säsonger av programet "Här är ditt Liv" på lördagskvällarna. Hela min familj satt och såg dessa programmen. Idén gick ut på att Lasse Holmqvist kidnappade någon känd person som sedan blev huvudperson i programmet och under dess gång dök personer som hade någon anknytning till honom/henne upp. I Första "Här är ditt Liv" var Sven Tumba huvudperson. Andra personer var: ingrid Bergman, Putte Kock, Birgit Nilsson, Fader Gunnar, Ingmar Bergman m. fl. Där satt jag hemma och insöp allt vad de berättade. Redan då hade jag stort intresse för svensk film och människors beteende. Kvällens dokumentär ska bli intressant att se. Den beskriver hur snabbt en stor man kan falla. Lasse Holmqvist dog i en hjärtinfakt under tidigt 80-tal.   

Jag önskar mig en lugn vecka, så jag kan arbeta med min hemuppgift i dialogskrivning. Den har blivit eftersatt på grund av min vardag och min trötthet. Min uppgift  är ganska jobbig och består av tre olika delar. Därför vill jag ha lugn och ro när jag gör den.

Att skriva i alla former brinner jag för, men jag måste  känna att jag har tid för det, annars kan jag lika bra strunta i det. Jag tycker att tiden går och jag blir äldre och äldre utan att jag kommer till skott med någonting. Av mitt bokmanus blev det ingenting av - Nu skickar jag inte manuset till flera förlag, eftersom det är i stort sett inaktuellt. Tiden har kommit ikapp mig. Andra har tagit min idé Ack ja.... Att skriva ett filmmanus som min kurs förhoppningsvis ska leda till, om än ett filmmanus till en kortfilm, är en lång process. Kanske har jag inte den tid och ro för att ge mig in på något sådant här? Jag menar att jag inte är fyrtio år längre och kan ge mig in på helt nya vägar i livet. Kanske skulle jag hålla mig till att skriva här på bloggen men även för min skrivbordslåda? Men är jag verkligen så gammal? Den personen som hittar min skrivbordslåda en gång ska inte i bästa fall bli berömd å mina vägnar! Ska jag bli lite uppskattad för allt som jag har lagt ner, vill jag vara med om detta medan jag lever.

Förutom min uppgift i dialogskrivning tänker jag göra lite nytta här hemma  Nu kommer hösten med raska steg. Den årstiden då vi människor kryper tillbaka in i våra hem. Då vill vi trivas - i alla fall vill jag det - För att kunna göra det, måste vi se till att göra det mysigt och gosigt omkring oss. Vad sprider mera mysstämning än värmeljus här och där samt varma färger på textilerna i våra hem?

Ha en bra vecka - den sista sommarveckan - därute!

Av Ewacarin Holmqvist.   
#1 / / Rut:

Ja så väl jag minns Lasse HoLmqvist med sitt härliga goa skånska gemyt och hans fina program Här ditt liv.Och han valde verkligen sina intervjuoffer med omsorg.

Jag önskar dig en fin vecka Ewacarin, många kramar till dig från Rut.

#2 / / Inger:

Javisst var programmen med Lasse Holmqvist i höjdare på lördagarna..

Lycka till med ditt skrivande. Du gör det så bra.Ha det gott

kram

#3 / / britten:

Hej min vänHär har du ditt liv var en höjdpunkt på fredagarna jag tyckte mycket om det programmet.Jag har hört att Invra Oldsberg vill göranya program ..jag tror att det skulle kumma bli bra.Så tråkigt att du känner dig håglös önskar dig ny kraft och stryrka och det vore så skönt för dig om du kunde få åka iväg kanske några dagar ...skulle det inte gå att ordna eller ? stor kram