/ Allmänt /

TOO EARLY FOR ANYTHING AT ALL











I detta inlägg kommer jag att erkänna något, som min omgivning och mina nära vänner känner till sedan länge, nämligen det faktum att jag inte är människa förrän efter klockan 11.00.  En av mina allra bästa vänninor uttryckte sig så här, då någon från en handikapporganisation skulle ha tag i mig;" Ja, men vänta till efter klockan elva annars får du inte något vettigt ur Ewacarin". Detta stämmer och numera har det här uttrycket blivit en princip här hemma att de tar aldrig upp något viktigt innan klockan elva. Tro inte att jag ligger kvar i sängen till så dags, Nej, det gör jag inte, för i veckorna stiger jag upp mellan klockan 7 -9. Men de två timmarna till elva "lullar" jag omkring. Dricker frukost som egentligen är kaffe, öppnar mobilen, kelar med katterna. Ibland bara är, där vid mitt köksbord i den urtvättade kattröjan som pappa skickade en gång från USA. Den som är så skön men så ful, så jag inte törs visa mig för någon utom för assistenterna.

På tal om det här vill jag berätta vad som hände igår morse. Det här kommer jag att få äta upp många gånger misstänker jag men jag är bara mänsklig jag med så jag får väl ta det med jämnmod som med andra saker.

En av mina ordinarie assistenter som jobbat här länge, började sitt pass klockan åtta. Kvart över åtta ropade jag på henne att jag ville stiga upp. Eftersom det var helg gick jag ut i köket, där jag bad om en kopp kaffe. Min assistent lagade det och medan vi smuttade på kaffet, skulle jag försöka berätta något från gårdagen via min bokstavsplatta. Men det var" too early for anything at all" Märk väl att den här assistenten är duktig på att läsa vad jag säger på min platta, men igår gick det inte att förstå vad jag ville berätta. Jag använde mig av en mängd utfyllnadsord och uteslöt nyckelorden i meningen. Till och med tog jag till teckenspråket som jag byggde upp när jag var barn. Dessutom lyckades jag  säga orden två gånger. En gång med mitt tecken och en gång via min platta. Åh Gud, så det kan bli! Jag hade en nattgäst som sov djupt när jag steg upp, men som vaknade av våra skrattsalvor. Käre vän, jag ber om ursäkt men du skulle varit med. 

Som tur var hjälpte kaffet så jag vaknade till liv. Resten av dagen kunde jag kommunicera utan problem...

Jag önskar er alla där ute en bra vecka!


Av Ewacarin Holmqvist
#1 / / britten:

Ja Jag är inte heller nån värst mycket med på morgonen, inte så att jag har dåligt morgon humör eller så men min kropp är stel och värker och det tar lång lång tid att väcka den så man kan väl säg att jag har lång start sträcka...ja det här med språket det kan ställa till med problem och spela oss spratt ibland..önskar dig en fin kväll och en bra måndag så hörs vi..
kram

#2 / / Inger:

Hej Eva-Carin!

Oj vad du hunnit i helgen.. Ang. ditt tidigare inlägg. Jag har förstått att din massör är en klippa. det måste vara underbart att träffa på rätt massör , sedan att personkemin stämmer väl överens, är ju viktigt..
'
Jag är inte heller någon morgonmänniska. Jag vill ha mjukstart på dagen.. oftast börjar jag inte jobba före kl 13. Om jag inte har haft natten och är
på jobbet, då går det bra, då går jag upp kl 6. Men då är man ju redan i tjänst, så då går det bra..

Tänk vad härligt med ett sådant gemensamt skratt. Det är livskvalité för mig att få gapskratt med en fin vän, som man har fin personkemi med..

Jag har jobbat hela helgen. Ledig imorgon då tänker jag ta sovmorgon..
Ha en fin vecka min vän!
Kram/Inger

#3 / / Kerstin:

Tänk hur olika vi människor är med morgonvanor och morgonhumör och sånt. Jag kliver glatt upp 06.15 och gör frukost när min dotter ska till skolan.Kroppen är ju seg och stel så klart, och stress är helt uteslutet, sen tar det mig ett bra tag att komma igång ordentligt.Men jag gillar ändå tidiga morgnar när allt är lugnt och stilla,innan livet börjat utanför mina fönster med olika ljud.
Vad härligt att ni fick er ett gott skratt tillsammans mitt uppe i alltihopa! Ett hjärtligt gott skratt tillsammans med någon, det är rikedom av största slag tycker jag! Till sist får jag önska dig en god natt och en bra morgondag, även en skön massage! Varmaste kramen till dig!/Kerstin

#4 / / Inger Maryissa:

Jag är heller ingen morgonmänniska och det har blivit värre sedan jag blev förtidspensionerad och inte har tider att passa ;-)
Men jag har ganska svåra sömnproblem så det är den stora orsaken.
Önskar jag varit där det du berättade om, för ni verkade ha haft det så roligt.
Vet inte vad du berättade men det verkar ha blivit kul.
Önskar dig också en bra och fin vecka.
Kram

#5 / / Inger:

Hej min vän!

Vill bara önska dig en skön tisdag, kommer ihåg att du skulle vara ledig..
Jag har haft en skön dag idag måndag..
Hade svårt att sova inatt, men det gjorde ju inte så mycket, när jag var ledig.. kunde ju sova ut på morgonen,,
Varma kramar till dig/Inger

#6 / / Elisabeth:

Ja,så det kan vara... själv är jag ochså morgonseg som sirap.Piggast är jag på kvällen efter åtta..........Ha en fortsatt bra
vecka ! Bamse kram på dig !

#7 / / Inger:

Hej Eva-Carin!
Vill bara önska dig en fin osndagskväll.
Här i Sthlm är det grått och trist..
Så man får vara solen själv, om man orkar.

Kramen till dig min vän!!

#8 / / Kerstin:

Hej igen! Tittar in och önskar dig en fin torsdag! Hoppas du också har soligt där hos dig och får njuta av ljuset som solen skänker! Kramar/Kerstin

#9 / / Kerstin:

Va glad jag blev att höra från dig, att du mår bra och så! Här omkring går magsjuka just nu. Peppar, peppar ta i trä, måtte jag klara mig från det! Förstår att du saknat bloggen, den ger mersmak eller hur? Trodde aldrig att jag skulle få "abstinensbesvär" den dagen jag uteblev härifrån, men det kändes konstigt att inte ha varit inne. Fast jag var hemma sent och jättetrött, tog jag en snabb sväng ändå! Snacka om beroende! Nu hoppas jag att du får en trevlig helg och har det så bra! Stor varm kram/Kerstin