/ KROPP OCH SJÄL /

ATT TÄNKA LITE MERA PÅ MIG OCH MIN KROPP




Om någon undrar var texten " En oerhörd saknad under en vinterkväll" tagit vägen, så finns den i undermappen "texter". Generellt kommer jag att lägga en del av mina texter där, efter att de har varit ett tag på den här sidan. Ni är hjärtligt välkomna att titta in också i undermappar. Kanske hittar du nåågot av vikt där



Tänk om jag kunde resa iväg och sitta så här på en strand i något varmt land. Det skulle vara underbart härligt! Tyvärr förblir  det bara en dröm just nu.... Andra saker och delvis min kassa tillåter inte alltför många utsvävningar för tillfället. Det finns saker som jag prioriterar hellre än en resa, där solen finns  Här i Skåne fick vi visserligen en liten glimt av den idag, men jag skulle behöva många glimtar. Snart kommer vårsolen.... Den som väntar på något gott, väntar inte förgäves.

Under tiden får .jag koppla av så gott jag kan och ta så kallade mikropauser för att orka med vardagens slit och släp. Kanske måste jag inse att jag inte behöver vara så duktig eller ha flera bollar i luften samtidigt. Jag kanske duger ändå precis som jag är. Det är bättre att ägna mig åt aktiviteter som rör min hälsa. Aktiviteter som förebygger olika sjukdomar och skador längre fram. Tänk om jag inte skulle kunna skriva för att jag har vanskött min kropp. Då skulle inte livet vara mycket värt att leva. Den tanken är fruktansvärd. Vad tjänar det till att spara, (om det nu skulle bli en slant över, när jag har betalat mina fasta utgifter per månad) då jag har en eländig kropp? Ingenting !

Under de dagarna som jag har varit down så har sådana här angående min hälsa tankar farit runt i mitt huvud, samtidigt som jag har gjort en del omorganisation i min vardag. Det är alltid svårt att ha hand om anställda, för tyvärr, hur gärna man skulle vilja, så  är det omöjligt att tillgodose allas önskemål. Jag försöker så gott jag kan men jag vill också tänka lite på mig. I veckan som gick tror jag att jag lyckades få fram en godtarbar lösning som både jag och min personal är nöjda med utan att vara alltför  egoistiskt. Det känns väldigt skönt

Igår, fredag hade jag en hel timmes masssage. Jag unnar alla en sådan utbildad medicin massageterapeut som jag har hittat, för han är verkligen kunnig inom sitt yrkesområde. Det gör inte alls ont, när han masserar, fast han berör miina ömma punkter. Han får min kropp i balans och avkopplad! Till och med en sådan sak som sömnen blir bättre och det är mycket värt. Tyvärr får jag bekosta det här på egen hand, men alla andra ägnar sig åt någon form av friskvård. Massagen blir min friskvård.

Nu ska jag gå och ladda inför EM i handboll. I kväll möter Sverige Frankrike. Matchen sänds direkt i tv4 kl 20. Tyvärr tror jag att Frankrike blir svårslaget för vårt nya landslag, men man vet ju aldrig. De unga pojkarna kan ju ha mera energi och styrka än man tror inom sig.


Av Ewacarin Holmqvist.
#1 / / Inger:

Hej Eva-Carin!
Vad bra att du har hittat en bra massör. Det låter underbart.. Ja som du beskriver, har man ont ikroppen, så kanske du inte känner någon glädje i att skriva. Man måste själv bestämma vad man vill prioritera.,, Och det vore mycket synd, om du inte skulle orka skriva.. Det är en fröjd att läsa dina skrifter.. Du skulle skriva en bok, och berätta om ditt liv..

Det skulle nog vara bra i undervisningssyfte oxå för vårdpersonal. Dels att du kan beskriva hur du upplever din situation.. Både din skada och hur personalen borde vara ..

Ja, det var bara en tanke, för du är duktig på att skriva..
Hoppas Sverige vinner nu ikväll!!
Ha det gott
Stor kram till dig..

#2 / / britten:

Hej min vän !

Visst är det skönt med massage. jag brukar unna mig det också ibland när kroppen tillåter.

Min man har eget företag med anställda och jag hjälper honom ibland så jag ser och förstår att det är en hel del jobb med att just hålla sig ajour, precis som du säger svårt att tillgodose allas önskemål och ibland krav.

Jag gissar att du är väldigt duktig på just det.

Ha det gott i dag och en stor kram