/

DEN GODA GUBBSTUBBEN

Ansjovisrulle

BILD: JULMATEN.SE

TILL 4 - 5 PORTIONER:


INGREDIENSER:

50 g                                                 smör eller margarin

4 dl                                                   mjölk

1 dl                                                   grädde(visp)

1 dl                                                   vetemjöl

3                                                       äggulor

2 msk                                              ansjovisspad

3                                                       äggvitor

0,5 tsk                                             bakpulver


FYLLNING:

2 stora gula                                     lökar

1                                                       purjolök

1 msk                                              olja (eller smör)

2 burkar                                           ansjovisfiléer (á 125 g)

2 dl                                                   riven ost (t.ex. präst eller grevé)

1 dl                                                   hackad persilja

1 dl                                                   riven ost till garneringen


GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 225 grader.


Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och mjöl under kraftig omröring. Låt smeten koka någon minut. Tillsätt äggulorna, en i taget, och ansjovisspadet. Låt smeten svalna.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt bakpulver och fortsätt vispa en liten stund. Vänd ner detta i smeten.

Smörj ett bakplåtspapper noga och lägg det i en långpanna. Bre ut smeten jämnt över pappret. Placera långpannan långt ner i ugnen och grädda i ca 20 min.

Skala och hacka lökarna. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs alltsammans mjukt i matfettet i en kastrull. Grovhacka ansjovisen och tillsätt den och resten av ansjovisspadet.

Vänd den gräddade botten upp och ner på ett stort bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämnt ovanpå. Strö över riven ost och persilja. Rulla ihop rullen från långsidan. Så här långt kan du förbereda.

Strö på lite ost och gratinera i250 grader i ca  8 - 10 min. Servera med något grönt.
 
kÄLLA iCA.SE


Av Ewacarin Holmqvist  

#1 / / britten:

Tack för tipset ..ska nog prova det !..ha en fin kväll