/ Allmänt /

OM LÖRDAGEN DEN 28:E NOVEMBER 2009. OM EN LJUVLIG FRUKOST




Lördag strax före klockan 13.00. Det är otroligt vad mina dagar kan skifta. Ingen är den andra lik. Det gör att mitt liv är flexibelt på gott och ont. Igår förmiddag var jag tvungen att kasta allt åt sidan (till och med fick jag ge avkall på en del som kallas primära behov) för att "ringa in" personal. Som svårt funktionshindrad klarar jag inte länge utan praktisk hjälp.  Det är min vardag. Den som jag är tvungen att leva med. Det är bara att gilla läget så att säga. Men visst kan det kännas tufft, jobbigt och så dyker "varför just jag" upp i huvudet ibland. Ingenting går att ändra. Min skada finns och kommer alltid att finnas med mig så länge jag lever. Det är bara att försöka göra det bästa av livssituationerna som dyker upp.

Om gårdagen började tokigt, så slutade den alldeles magisk. Tänker på när min vän/assistent satt i vardagsrummet med adventsstakarna tända i fönstren och vi hade tänt ett av ljusen på min ljusbricka och njöt av veckans omgång av idol.Den här gången var alla så grymt bra, men störst igår var Erik, speciellt när han sjöng Beatleslåten "Hey Jude". Då var det en magisk stämning både här hemma och på Malmö Arena.

Lördagen i vecka 48 går i lugnets tecken i alla fall för mig. Steg upp omkring 08.30 till en ljuvlig frukost som min egen kock hade gjort till mig. Han är enormt grym på att fixa till vad som finns i min kyl. Idag bestod frukosten av ljummen risgrynsgröt med en aning kanel och socker, apelsinbitar ovanpå gröten, en skiva franska som han hade skurit i trekanter. På den ena trekanten fanns det senap med rökt kycklingfile plus en skiva tomat. På den andra trekanten hade han ost med en skiva tomat. Behöver jag säga att vi avslutade vår ljuvliga frukost med en kopp kaffe?

Sedan har min "hustomte" gått och småpysslat här hemma. Jag blir varm om hjärtat av hans omtanke. Är det inte kärlek så säg...? Jag är så glad att det finns människor som du

Av Ewacarin Holmqvist 
#1 / / Thalina:

Ja det finns fina människor och jag blir så glad att du har sådana kring dig.Din frukost låter underbar.ibland behövs det inte så mycket för att känna sig glad.Men en sak har jag lärt mig genom livet och det är att inte ta allt för givet.Nu önskar jag dig en riktigt fin första advent.En riktigt stor kram till dig Thalina

#2 / / hjördis:

Tack samma till dig.... Kram // Hjördis