/ Allmänt /

BACK TO......




Söndagsmorgon i sensommartid. Klockan är 10.30.  Så sitter jag här framför min PC  på nytt. Påklädd, frukosten uppäten trots att jag inte var speciellt hungrig och sängen bakom mig bäddad. Så min hankatt kan komma till ro. Ja, en ny dag har tagit sin början i det Holmqvistska hemmet.

Den här söndagen ser vädret ut att bli si och så. Den riktiga sommaren som vi har haft i år åtminstone hos mig har nu försvunnit med tropisk hetta och tropiska nätter. För tillfället är det mera normal väderlek som gäller med en del regn, lite sol och blåst. Vi är som sagt inne i augustimånad, så det är inget annat att vänta. Skolorna har ju börjat för höstterminen och det mesta annat har också börjat rulla som vanligt efter en underbar sommar och för de flesta en välbehövlig semester. Ack ja, vad en sommar - tre månader eller 90 dagar - går fort. Det underbara är kort. Nu är det back to reality som gäller.

Kan ni tänka er att på tisdag är det bara fyra månader till julafton. Jo, jag vet personer som redan är i färd med att köpa klappar. Jag menar är det inte att stressa på tiden? Om man börjar med  detta i oktober, då affärerna börjar så smått ta fram julgrejer, vore det en annan sak. Men i augusti, nej det är på tok för tidigt. Låt det bli höst först. Med ljuvliga färger på träd och buskar. Ljudet av nedfallna löv  när man går. Man gör sitt hem mer ombonat efter sommaren - låter höstens färger även komma in och så alla ljus som tänds för att det ska se hemtrevligt ut. Hösten är min årstid - har alltid varit det - Jag tycker om den. Kanske för att då är man tillbaka till lugnet och vardagen efter all stress som finns omkring oss under sommaren.

Idag ska jag bara vara. Kanske spåna lite på ett annat inlägg till min andra blogg - som är mer eller mindre enligt mig själv en arbetsblogg. Där väljer jag ut ämne med omsorg. Jag skriver oftast en kladd först, så jag vet att jag formulerar mig korrekt. Det är kanske lite larvligt att göra så, men jag är så petig när det gäller arbetsbloggen. Den betyder så mycket för mig.  

Jag undrar hur mycket jag hinner att skriva under nästa vecka. Nu gäller det att söka nya assistenter och göra en del intervjuer och ha bredvidgång(ar) till den första veckan av september. Det är ett krävande jobb rent psykiskt. Då blir jag påmind om mitt funktionshinder och att jag trots allt är beroende av människor. Om jag inte har personer till hjälp, så skulle min vardag sett mycket annorlunda ut. Vad vore en tillvaro på något boende, där det mesta går på rutin, där det inte finns någon valmöjlighet? Det är inte mitt sätt att leva. Naturligtvis kunde jag vara med i ett assistansbolag, där de annonserade och gjorde intervjuerna åt mig, men jag är för mycket kontrollfreak för det. Jag lägger hellre ner jobb med hela biten och får min vardag såsom jag vill ha den och ta ut personer som ska hjälpa mig med detta. Känner jag mig rätt hittar jag luckor under veckans lopp, där jag kan ägna mig lite åt andra saker än min vardag.

Njut av nuet och av livet!
/Ec
#1 / / inger:

Ja så sant, viktigt att försöka att leva här och nu, kan ibland vara svårt..Men jag försöker verkligen.

Må så gott..kramen.