/ Allmänt /

EC:S PENNA ANTECKNAR 23. OM FREDAGEN DEN 20:E AUGUSTI 2010




Så är det fredageftermiddag i mitten av augusti. En behaglig känsla sprider sig i kroppen. Snart kan jag koppla av. Mysa så där ni vet som man gör, då det är fredag. Ta på sig något mjukt och gott som inte spänner någonstans. Plagget som man bara har hemma med "känt" folk.  Krypa upp i soffan med lite gott och kanske en cider, tända ett ljus på bordet och bara slappa. Låta teven stå för underhållningen. Ett sådant där program, där man bara blir road.

Just en sådan kväll behöver jag efter en något annorlunda vecka om jag så säger. Inte jobbig i vanlig bemärkelse utan den har varit mest knölig att få allt att stämma. Det som verkar så lätt vissa veckor, kan vara otroligt svårt andra veckor att få tid till eller gjorda. Trots en underbar massagetimme i tisdags, där jag fick lite egentid och nästan halvsov mot slutet av behandlingen, så har jag inte varit på topp den här veckan.

Min kropp har inte velat som jag. Den har stretat emot, vilket gör mig otroligt ledsen och så är cirkeln igång med tankar och funderingar. En av dessa tankar är: Varför just jag"? En annan är: "Hur skulle mitt liv sett ut om barnmorskan inte hade tappat mig tre minuter efter att jag kommit till världen"? Visst, it could be worse och jag vet också att det finns många många personer som har det ännu värre än jag, men it also could be better. Tänk att vara en kvinna i karriären, en framgångsrik journalist, som Anne Lundblad med egen talkshow. Säkert har det sina negativa sidor som allting har. Men ändå... Tänk att ha haft ett "normalt tal", sköta all kommunikation själv - så underbart.-  Men nu är det som det är. Alltså är det bara att se möjligheterna istället för svårigheterna och keep on walking eller i mitt fall keep on "rolling":)

Tack min "gnällgubbe" att du har funnits under den här veckan och har fått ta emot  en del av mina tårar, min ilska men också min oförmåga att kunna göra något åt saken. Nästa gång vill jag vara din "gnällgumma":) 

Har ni märkt att det mörknar och mörknar minut för minut på kvällarna? Nyss var det ju högsommar med ljusa och ljumma eller tropiska nätter och så kom regnet och med det början till hösten. Det här gjorde att jag tog fram lite nya färger här hemma igår. Satte en ljuvlig bukett med Calla och Rose Glow i en glasvas och ett orange blockljus på mitt soffbord.  Mitt kök fick en touch av lila i textilerna. I helgen blir det viltskav tillsammans med min vän/assistent. Det är något vi båda tycker väldigt mycket om och som passar så här års.

Lite nytta har jag gjort idag. I morse klev jag upp och bytte underlakan och kuddvar, som nu finns i tvättmaskinen som inte är okej, så jag får se om det hinner torka innan min tid är ute så att säga. Numera har vi taggsystem, vilket innebär att jag måste passa tiden annars låses tvätten kvar i tvättstugan, men jag har en timme på mig så...

Nu önskar jag er alla en Trevlig Helg och njut av den på det sätt som ni tycker är bäst!
/Ec
#1 / / elisabeth:

Alltid lika trevligt att läsa i din blogg. .Den här sommaren har bara sprungit iväg för mig.Vi är redan inne i slutet av augusti,Den största händelsen den här sommaren är att jag fick mitt första barnbarn,en liten söt flicka med korpsvart hår.Nu är jag en stolt mormor....Ha det så gott,njut av livet.