/ Allmänt /

SOL, LJUMMA VINDAR VILL INTE GE VIKA
Fredag vid lunchtid. Jag har precis satt mig här vid min PC. Äntligen fick jag en sådan där lång och härlig sovmorgon (Jag lade mig 00.30 igår och vaknade först klockan 09.20.), en uppstigning i maklig takt och sist men inte minst åt jag en lagom lättsam frukost som avslutades med en mugg gott kaffe. Detta läppjade jag på i små klunkar, medan jag delvis tänkte på hur bra jag har det och delvis pratade lite med min vän/assistent om ditt och datt. Det är alltså en sådan där fredag som jag kan känna mig ledig. Jag undrar: Kan en dag börja bättre än så här? Knappast. Jag njuter i fulla drag. 

Och den här ljuvliga sommaren 2010 bara fortsätter. Eftersom jag är en "sommarmänniska" av stora mått, så älskar jag den här sommaren för att inte tala om hur bra min kropp mår av det här klimatet. Jag har bara ett litet problem nämligen att mina tunna sommarkläder tar så fort slut och eftersom det har flyttat in barnfamiljer i hyreshuset, där jag bor, är det inte lika lätt att få någon tvättid som jag kunde tidigare. Jo det är så sant, det finns ytterligare ett litet bekymmer då jag tänker efter: Det är svårt att få till inlägg i den här hettan för vad skriver man om som är aktuellt - jo om årets sommarväder och om tips och råd att hålla sig sval - Men nu är allt det här uttjatat. Jag brukar komma på ämnen efter hand, så det fixar sig nog.

Att skriva måste jag ju för att inte bli rastlös eller bli konstig på något sätt. Både kaffe och att skriva tillhör mina "måsten" i livet, liksom en lagom dos av Peter Jöback, sommarvisor och min musik det vill säga från 60-talet. En lagom dos av DvD-filmer, mord i Midsommer under vissa sommarkvällar liksom sommarkvällar med Anne Lundblad från min födelsestad Ystad. Allt detta gör livet värt att leva.

På tal om sol, så kom jag att tänka på en visa som lillebror gick och sjöng på hos morfar i grönsaks- eller jordgubbslandet när vi var hos dem om somrarna. Det är en text av Gullan Bornemark. Delar av visan lyder:

"Solen värmer så.
Himlen är så blå.
Jag har glömt bort alla mina sånger
men jag sjunger ändå."


Ha en trevlig helg!
/Ec
#1 / / Ulla Roskvist född Henningsson Sövestad:

Ewa - du skriver så fint - man blir glad av att

läsa dina inlägg. Jag njuter också av sommaren och sitter just nu och väntar på

min dotter med man och mitt nu 1-åriga barnbarn, som just lärt sig gå. Kram. Ulla