/ Allmänt /

SVALKA, SVALKA OCH ÅTER SVALKA

Kväll den här varma söndagen i juli. Sommarhettan bara fortsätter, fortsätter och fortsätter i Sveriges tredje stad. Efter en lång och kall vinter med mängder med snö före och efter jul, en mycket sen vår för att vara i Skåne, kom värmen med besked. Allting klibbar och det bara rinner längs ryggen, då jag sitter och ska försöka publicera det här inlägget. Det enda man tänker på just nu är svalka, svalka och åter svalka samt kalla drycker. Egentligen ska man vara glad över att vi har fått värme, så det är fel att gnälla. Själv är jag verkligen en sommarperson, då min kropp mår som allra bäst, men det finns gränser även för mig. Tycker inte om att känna mig ofräsch.  Vem kan vara det i den här enorma värmen? jo, kanske ett par minuter efter att man har klivit ur duschen. Här i Sverige är ju vattnet gratis, vilket innebär att man kan duscha flera gånger om dagen, om man så vill. Likadant kan vi dricka vårt vatten i våra kranar som vi har hemma. Man har råd att äta olika typer av glass och dricka en iskall öl. Ingen behöver bli urtorkad eller vara törstig. Sverige är helt underbart på så sätt. Vårt vatten är ganska rent och friskt om man tänker på till exempelvis Indien. De flesta som bor i Norden lever i ett välfärdssamhälle, något som man bör uppskatta.

Strax avslutas fotbolls-VM. En match som jag tänker delvis se. Bläckfisken har ju tippat Guld till Spanien, så det blir väl så. Då VM har tackat för sig, börjar ju tennisen i Båstad. Det är mer min sport än vad fotboll är, så det blir nog ganska mycket tevetittande under veckan som kommer.

Nu tycker jag mig höra ett svagt mullrande långt borta, så jag skyndar mig att få det här inlägget publicerat. Jag är rädd för åska, men just nu behöver den komma och rensa upp luften lite.

Ha en bra kväll
/Ec
#1 / / Kerstin:

Hej!

Lite åska och regn gav inte mycket svalka! lika hett igen, och lika torrt!

Varm kram'