/

LITE OM VINTERMODET. EN LUGN KVÄLL FÖRE ADVENT


Bild: Naturfoto.se

Tidig fredagkväll. Snön ligger kvar hos mig och det har snöat också idag. Det är även kallgrader. Nu tror jag på att jag får en vit första Advent. Det här vädret sägs hålla i sig över en vecka ytterligare, så det är varma kläder och framför allt mössa, halsduk och vantar som gäller framöver.

Såg lite på programmet "Förkväll" där en modeexpert berättade och visade att mössor med tofs är på modet igen liksom benvärmare. Att gå till plugget utan mössa och i tunna kläder är alltså ute. Nu är varma stövlar som gäller. Stövlar med riktiga traktorsula, så att man inte halkar omkring i snön. Pilotjackan är också tillbaka i alla utförande och prisklasser liksom fuskpälsen. Tänk om jag hade sparat lite från 70-talets kläder främst då mina vinterkläder (ytterplaggen) Men så klok var jag inte och jag har flyttat runt i vårt land, så jag undrar var jag skulle förvara dem i så fall.

Nu ska jag se idol och dricka min fredagscider. Var på systembolaget igår och de hade fått in årets olika jul och vinteredition. Men i kväll får det bli en vanlig sort. De andra får vänta till i morgon till middagen när jag har pyntat klart inför advent på söndag. Nu väntar en lugn kväll med en behaglig känsla av att slippa gå ut. I kväll myser jag med mina katter och njuter av ett rent hem tillsammans med min vän/assistent. Hoppas ni gör det detsamma, njuter av lugnet och att det är helg på nytt!

/Ec