/ Allmänt /

OM DEN 28:E NOVEMBER 2010. FÖRSTA ADVENTBild: min egen


Så har det blivit första advent ännu en gång. Den där sköna stämningen som bara finns där, då jag tänder det första ljuset i ljusstaken eller i mitt fall i adventskransen blir så påtaglig på något sätt. Den är starkare i år eftersom vi har vit, ren snö utanför mina fönster. Mina tankar går tillbaka till en svunnen tid, då vi tände ljuset hemma när vi hade klivit upp första adventssöndagen och skulle äta frukost. Mamma tog ton och sjöng en rad eller två på årets första julsång:

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
då gläds vi åter alla att fira få advent.

I tv4:s nyhetsmorgon hade de Magnus Carlsson som musikgäst. Han skulle ju promota sitt nya julalbum. Jo, han har gjort tre julskivor tidigare, men nu har han samlat alla 40? i en box. Magnus sjöng några ur sin nya box.

Nu väntar strax säsongens första glögg och lite annat gott och mys framför teven. I morgon börjar en ny vecka. Undrar hur den blir när det gäller vädret. Kommer jag att kunna gå ut med Permobilen? Min kommande vecka ser än så länge ut att bli den lugnaste på evigheter, så jag tänkte ta mig upp i själva city mitt i veckan och känna av julstämningen som finns i min hemstad så här års.

Ha en bra vecka i adventstid!
/Ec
#1 / / Ingrid ♥:

Så fint du har gjort med de olika ljusen.

Kram Ingrid