/ Allmänt /

OM MINA UNDERBARA FREDAGAR ÄR GULD VÄRDA. OM hALLOWEEN.Sista fredagen i oktober och även Halloweenhelgen. Vad det är skönt att det är fredag. Min dag i veckan, då jag försöker vara lite "ledig" från assistansuppgifterna och tänka på mig själv. Jag tycker att jag är värd det att pyssla om mig själv till exempel ta en liten sovmorgon, inte slänga i mig frukosten utan sitta och äta den i lugn och ro framför teven eller i köket medan jag småpratar med någon av mina assistenter om väder och vind. Därefter brukar jag gå in i duschen, där jag stannar längre än vanligt. Idag lade jag en ansiktsmask och tvättade håret med ett special blått schampo, så jag liknade ett spöke. Om Paddy hade kommit in i badrummet just då hade jag nog skrämt slag på honom. När jag steg ur duschen, så fönade och lockade jag håret, gick in i sovrummet där min parfymsamling står, gjorde ett par sprut från en av flaskorna. Insåg att jag snart behöver fylla på samlingen, men parfymer är så gräsligt dyrt och jag har dyr smak, men om cirka två månader är det ju jul så...

 När jag vaknade i morse cirka 07.30, var vädret gråtrist och regnet hängde i luften, men nu har det ljusnat! I morgon ska man ju ställa om klockan till "vintertid". Då kan man sova  en timme längre utan dåligt samvete, men det är synd att det sker en helg, då jag kanske sover längre än i veckorna. För mig  brukar det ta några dagar innan jag har anpassat mig till den här tiden. Egentligen är "sommartid och vintertid" något dumt påfund som jag inte förstår betydelsen av. Det gick ju bra när vi svenskar bara hade en tid, men det är mycket som ändras!

Så är det Halloween eller egentligen på söndag, något som kommit till vårt land på 1990-talet via USA Seden är ursprungligen Irländsk. Man firar Halloween genom att klä ut sig i spökkostymer och gå runt bland grannar och be om bus eller godis. Firandet kan ses som etablerat och omsätter varje år cirka en miljard kronor i Sverige. För min egen del har jag bara köpt nya blommor och några ljus som lyser upp höstmörkret.

Jag vill hinna med ytterligare några saker av privat karraktär, innan jag tar helg. Därför önskar jag mina läsare en skön och vilsam weekend.

/Ec
#1 / / hjördis:

Hej min vän. Länge sedan jag kikade in hos dig. Grått och ruggigt här i Lillhärdal men en sprakande brasa i kaminen värmer oss. I dag gör jag inte så mycket, är trött och lite hängig, vädret påverkar väl lederna och musklerna, det blir mest att sitta vid datan. Ha det gott kram från mig till dig // Hjördis

#2 / / Love Peace and the Planet:

Fin Blogg du har her.

Kanske vi har noget du vil skrive om. www.fixatilldig.se (Du har mulighet at blive Bannerpartner/affiliate och skrive om produkterne)Kollaeven vår Private blogg www.girlzone.se Och deltag i dom olika Konkurrencerne.Ha en Dejlig dag.