/
MY AWESOME RISOTTO
BILD: NÄTET
INGREDIENSER TILL 4 PORTIONER:
4 dl avorioris
2 schalottenlökar eller 1 gul lök
1-2 msk margarin eller smör
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
8-9 dl hönsbuljong
1-2 dl färskriven parmesanost
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Hacka löken fint.
- Smält matfettet i en kastrull och fräs löken mjuk
- Häll i riset och fräs med löken i 2-3 minuter
- Tillsätt vinet.
- Späd i omgångar med buljongen under omrörning.
- Låt riset suga upp all buljong innan mer hälls på.
- Koka på svag värme ca 20 minuter tills riset känns mjukt.
- Rör i parmesanen, salt och peppar
Detta är ett grundrecept. Idag hade jag i tärnad kassler och färska champinjoner i bitar. Det blev en lyckad söndagsmåltid och jag blev mycket mätt.
Ha en bra vecka!
/Ec