/

MY AWESOME RISOTTO



BILD: NÄTET


INGREDIENSER TILL 4 PORTIONER:

 4 dl avorioris

2 schalottenlökar eller 1 gul lök

1-2 msk margarin eller smör

1 dl vitt vin eller matlagningsvin

8-9 dl hönsbuljong

1-2 dl färskriven parmesanost

Salt och peppar

 
   GÖR SÅ HÄR:

 

  1. Hacka löken fint.
  2. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken mjuk
  3. Häll i riset och fräs med löken i 2-3 minuter
  4. Tillsätt vinet.
  5. Späd i omgångar med buljongen under omrörning.
  6. Låt riset suga upp all buljong innan mer hälls på.
  7. Koka på svag värme ca 20 minuter tills riset känns mjukt.
  8. Rör i parmesanen, salt och peppar

 

  

Detta är ett grundrecept. Idag hade jag i tärnad kassler och färska champinjoner i bitar. Det blev en lyckad söndagsmåltid och jag blev mycket mätt.


Ha en bra vecka!
/Ec