/ Allmänt /

NY VECKA VÄNTAR - JAG HAR BLIVIT MED NÄTVERK -




Det är söndag vid lunchtid. Så är alla morgonbestyr avklarade. När jag tittar ut genom fönstret liknar vädret det jag beskrev igår. Visst är det lite skönt att vädret har vänt från det där vinterkalla till mera normalt klimat efter julhelgerna. Själv kommer jag att ägna resten av den här dagen åt lite pyssel här hemma inför den kommande veckan. Men framför allt ska jag umgås med min vän/assistent. Just nu står han i köket och lägger upp resterna från gårdagens middag snyggt på en tallrik, som jag bara kan ställa in i ugnen i morgon. Han är verkligen omtänksam och snäll! Matlagning och saker kring den är vårt stora intresse. Ofta testar vi nya grejer med husmanskost i grunden och vi är inte rädda för att testa nya produkter på marknaden. 

När jag tänker efter, måste jag inse att jag har det bra som kan leva som jag gör trots mitt funktionshinder. Men allting kommer inte på silverfat, man måste kämpa lite för att nå mål som man vill uppnå. Har haft en vilja i hela mitt liv och en annan sak som hjälpt till att jag är där jag är nämligen: Personer har alltid funnits där, som har trott på mig, stött mig och gett mig råd. Men de har inte tagit något beslut åt mig. De har jag tagit på egen hand och så många misstag som jag även gjort. Det är ju av sina misstag som man lär sig och skapar basen för erfarenheter genom livet.

I stort sett tänker jag vila och mysa resten av söndagen. I kväll ska jag se en ny match i Handbolls-VM som nu håller på  i Sverige. Kvällens match möts Sverige och Kroatien och den går här i Malmö på arenan. Jag hade kunnat sett den live, men jag tycker det är bättre att kolla på matchen genom teverutan, men det är någon annan stämning om man är "på plats"... Vill hellre se spelet ordentligt!


I ett tidigare inlägg berättade jag att jag fått ett erbjudande från en av Sveriges större handikapporganisationer om att bli diagnosombud på riksnivå som jag tackade ja till. Folket på kansliet har nog tänkt om, för i förra veckan fick jag ett nytt erbjudande. Den här gången erbjöd de mig att bli en nätverksperson som innebär: Personer som av eget intresse, i NHR;s namn, åtagit sig att göra vissa bestämda insatser, som exempelvis  att vara aktiva på NHR:s nät-community, skriva bloggar  eller kommentera händelser i omvärlden på NHR:s hemsida, stimulera debattinlägg där. Även detta sker i huvudsak på ideell basis

Folket på NHR (Neurologiskt Handikappades Riksförbund) har tänkt om och kommit fram till att de har bättre nytta av mig som nätverksperson än låta mig bli dignosombud. Nu får jag sannerligen utlopp för mitt skrivande. Jag kommer naturligtvis att länka till NHR här på sidan när jag kommit igång. I morgon kommer jag nog att publicera mitt första blogginlägg, för att se om jag får någon kommentar. Det känns konstigt att vara tillbaka i NHR:s arbete, men också som att komma hem efter ett flertal år av uppehåll. Nu är det dags att jag delar med mig av den erfarenhet och kunskap som jag har i min ryggsäck. Därför ser jag framemot att bli mera aktiv i NHR ånyo.

Ha en fin vecka!

/Ec