/ Allmänt /

SNART SENSOMMAR...
Skrivit den sista lördagen i juli. Hittills har det varit en lugn lördag. Jag har inte gjort så mycket, men det kan vara ganska skönt ibland att ta dagen som den kommer. Är ju van vid att planera min vardag och nästan timme för timme för att hinna med det som jag tänkt göra. När detta då bryts, känns det en aning underligt. 

Jag gick alldeles nyss ut i miitt uterum och hörde hur det hade börjat regna igen. Sommaren 2011 har nästan regnat bort helt och hållet. Vädret gör mig galen eftersom jag är i stort behov av att få i mig så mycket D-vitamin som möjligt för att höja mitt värde. Är det inte skrattretande att juust den sommaren har vi extra lite sol - i alla fall under juni och juli? - Det finns en månad kvar så klart, men under augusti ligger ju höstdoften i luften och det mörknar tidigare på kvällarna. I vår familj hette det alltid: När morfar fyllt år, som han gjorde den 14:e augusti, då började hösten och så gör den ännu för mig. Tänk vad vi har med oss från barndomen/ungdomen före vi flyttade hemifrån! Helt otroligt!

Solen och värmen kunde komma på besök under nästa vecka, då jag har tid att njuta. Sola lite i hyreshusets stora trädgård medan jag tar av mitt gamla nagellack och målar på nya lager, Det kunde också vara mysigt att äta lunch därute samt dricka en underbart god kopp kaffe som är tillagad på alldeles nymalda kaffebönor. Att sitta där ute några timmar mitt i vardagen och bara finnas till och njuta av tillvaron, det är ett guldkorn för mig. Vi kan ju inte bestämma hur det blir utan vi måste snällt ta vad som bjuds. Drömma eller önska sig kan vi, där finns inga gränser.

I kväll ska jag nog titta på en ny "Sommarkväll" på SVT och kanske också en film som sänds på någon tevekanal. Vädret inbjuder till att krypa upp i tevesoffan med en mjuk pläd och en varm mugg choklad istället för att grilla utomhus med familj och vänner...

Fortsatt Trevlig Helg!

/Ec