/ Allmänt /

OM HELGEN I VECKA 42



Fredag vid lunchtid. När jag tittar ut, så lyser solen från en molnfri himmel. Då jag skulle sätta mig vid datorn i sov/arbetsrummet fick jag brått att stänga fönstret trots att det är en fin dag. Vi befinner oss i den senare delen av oktober och inte alls i sensommarens glans. Kylan slog emot mig när jag kom in i rummet. Kunde känna den härliga höga och också rena (trots allt) luft som endast finns så här års. Hoppas vädret håller i sig under helgen, så jag kan ta några promenader bland annat i Folkets Park, där jag ska plocka lite fina höstlöv till ett tänkt höstfat som jag kommer att dekorera under helgen. Det ska bestå av löv, rönnbär, kanske några kvistar, en ljuslykta i mitten med Halloweenmotiv. I den ska jag ha små halloweenvärmeljus, som jag köpte igår, och vita ljuskoppar som jag kan ha vanliga värmeljus i utmed fatets kant. Hoppas det kan bli vackert om jag inte tar i för mycket. Lagom är bäst!

 Den här helgen i vecka 42 kommer jag alltså att ägna mig åt diverse pyssel här hemma. Förutom höstfatet tänker jag ge min lilla älsklingsblomma, som är en minijulstjärna som har klarat sig under året med min omvårdnad, en större kruka och ny jord. Därefter får jag hålla tummarna för att den tål det här. Det vore trist om den sade adjö lagom till advent. Den har nya skott, men några röda blad tror jag inte att jag får se i år. Så ska jag även plocka fram en del löv som pappa skickade mig i ett höstpaket från landet i väst. Jag ska låta hösten komma in så där lagom i mitt hem. Saker som kan lysa upp, när höstregnet smattrar mot mina rutor. Några halloweenkort har jag också tänkt att hinna med att skriva, för jag är ju ickesvensk till min natur.

Denna veckan har min helg redan börjat, så jag har så att säga en långhelg. Det händer cirka en gång i månaden, då min vän/assistent är hos mig på fredagen istället för under helgen. Just nu hör jag hur han vispar grädde till våra pannkakor och hur han allmänt småpysslar i köket. Idag, trots att det är fredag, kommer vi att äta soldatens ärtsoppa. Den ärtsoppan är verkligen suveränt god och jag kan varmt rekommendera den. Däremot är de tunna pannkakorna hemlagade. 19 stycken gjorde jag i tisdags, medan regnet forsade. Jag frös in dem  fem och fem eller några paket med 2 stycken om jag är ensam. Det tog 1,5 timme att steka dem. Vad vore jag utan frys? Vet inte om vi ska äta pannkakorna till idol och ha dem som fredagsmys. Det blir i alla fall en kväll framför teven under vilken jag kan koppla av. Kanske tar jag lite cider. Det beror på hur jag känner mig.

TREVLIG HELG!

/Ec