/ Allmänt /

EN KVÄLL MED FLERA SORTERS NJUTNINGAR




Lördag kväll 22.00. I kväll har jag bara softat. Grymt skönt! Ätit gott som jag försöker göra i helgen. Under middagen tittade jag på Go´kväll med Ebba, där hennes huvudgäst var Rickard Wolff. Nu kommer han ut med sin självbiografi, så det var antagligen mycket därför han var hos Ebba. I veckan läste jag att den här duktige skådisen har en allvarlig lungsjukdom. R W är bara 53 år, så det är lite för tidigt att ta det där allra sista planet för visst har han mycket kvar att ge oss. Som alltid när det är Ebba så har programmet en del smink, frisyr och klädestips, men jag gillar henne. I Go´kväll lördag står även en "godisnisse" i ett hörn och gör diverse läckerheter i form av efterrätter. I kväll gjorde han en paj som jag tänker testa någon gång.

Under en del av programmet "Tack för Musiken" i SVT med Niklas Strömstedt, där Lars Winnerbeck var gäst åt jag kvällens efterrätt som bestod av citronfromage toppad med en klick grädde och färska hallon. Otroligt gott! Jag smålog när Winnerbeck berättade att han lyssnade på Gyllene Tider och plattan Puls på 90-talet. Så spelade L W en låt om Stockholm som var ganska hygglig. 

Men en artist som jag har kommit att höra på sedan hon var med i "Moreus med mera" är Veronica Maggio. Hennes låt "snälla, bli min" är bara så grymt bra textmässigt. Inte sämre blev det av att Benny Andersson satt vid pianot. Alldeles nyss lade jag in den här låten i mina favoritlåtar på spotify. Där det går lätt för mig att lyssna på den då jag sitter vid datorn.

Nej, nu ska jag dricka mitt kvällste och varva ner. Snart är det dags att krypa till kojs. I morgon blir det ingen sovmorgon utan full fart. Jag ska ta en lång och härlig dusch, så jag ser någorlunda respektabel ut vid intervjun senare på dagen. Jag ska helst hinna med att sammanställa nya intervjufrågor. Så det blir en söndag med jobb!

Godnatt på er i Sverige, ha en bra vecka!

/
Ec