/ LIVETS NJUTNINGAR /

SÖTSUGEN OCH EN SMAK FÖR LYX

Bild: google
 
Ibland kan jag bli så där enormt sötsugen ni vet. Men inte på vad som helst. Nej då, vanligt lösgodis i matbutiker är inte det som gäller för mig. Det ska helst vara en lyxig variant och gärna chokladpraliner av champagne. Jag behöver bara äta en enda och då till en god kopp kaffe för att få mitt begär tillfredsställt. Jag förstår inte vad allt det där med "lyx" kommer ifrån? Är ju en enkel individ, har vuxit upp i ett hem där vi inte kunde kasta pengar omkring oss. Där trygghet och harmoni betydde mer än slantar. Mamma försökte lyxa till det av det lilla vi hade. Att jag kunde läsa på universitet var något stort i familjen och bland släkten. Jag var den första som fick den möjligheten och det är jag stolt över, men jag glömmer aldrig mitt ursprung och att jag kan sätta människor i första rummet före pengar. Så därför förstår jag inte vad allt det där med "lyx" har kommit ifrån. Jag är glad att jag har ett begär av måtta i alla fall.
 
Men...
 
Nu när jag sitter och skriver det här så småler jag för mig själv för älskade pappa påstod redan då jag var i de yngre tonåren att jag var dyr i drift och hade en lite annorlunda smak. När jag blev lite äldre uttryckte han sig så här: "Du bör nog hitta en karl, och gärna en med tjock plånbok, för du är dyr i drift med den smak du har" Älskade pappa, jag har inte hittat den där karln ännu och nu har jag dragit ner på det där med lyx. Ibland måste jag få unna mig en smula av det där lilla extra. Annars vore inte livet värt att leva!
 
När jag har publicerat det här, tar jag min kopp av hasselnötskaffe, vilket är köpt hos en av butikerna som Kahls-kedjan har i min hemstad. Jag dricker gärna det med skummad mjölk och sätter mig ute en stund för just nu lyser solen i min hemstad. Det får bli min guldkant idag!
 
/Ec