/ Allmänt /

TISDAGEN DEN 22:E MAJ 2012 - ESTELLES DAG -

H.K.H. Prinsessan Estelle. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.

BILD Kungahuset Sveiges hemsida

Det är en solig dag i Sverige. Den andra riktiga sommardagen år 2012. Hoppas att den följs av många flera.
Trots att vi har längtat efter sol och värme, var det nog många som slog sig ner i tevesoffan eller begav sig till landets händelsecentrum den här förmiddagen. Tisdagen den 22:e maj döptes en av Sveriges blivande tronarvvinge. Det var två mycket stolta och glada unga föräldrar som gick fram  i Slottskyrkans gång med deras dotter. Att se all den här gulligheten var en överväldigande känsla inom mig. Fick något vått i ögonvrån. Jag är mycket känslig för bröllop och dop.

Så är Estelle, Silvia, Eva Mary döpt på sedvanligt sätt med pompa och ståt. Hon var så söt i sin dopklänning som gått i arv. Estelle gav bara några ljud ifrån sig när mamma lämnade henne till ärkebiskopen. Hon skrek inte som hennes moster och morbror gjorde. Efter dopakten gjorde hon sitt andra officiella framträdande för en del av svenska folket som samlats på borggården. Många flera ska följas genom åren.

Hoppas den här prinsessan får en normal uppväxt som det är möjligt. Jag tror att Kronprinsparet kan avgöra var balansen går. Lilla Estelle är lyckligt lottad som har två olika världar att anamma: Hos mormor och morfar på slottet och sedan hemma hos farmor och farfar i Ockelbo, där hon har möjlighet att vara som vilken flicka som hon vill för en tid. Det här kan vara positivt och en oas som hon behöver i hennes annars så offentliga liv, där hon jämt och ständigt har blickar på sig.

Sist men inte minst vill jag önska Estelle, Silvia, Eva Mary Lycka till i livet. Hoppas det goda överväger det dåliga och svåra som hon kommer att gå igenom

/Ec