/ Allmänt /

SÖNDAG I OKTOBER

 
Bild: Google
 
Ännu en helg i oktober är snart över. Det blev också den första helgen med kyligt väder  i min hemstad, så nu är väl den första snön snart på väg. Temperaturen har legat mellan 6 - 8 plusgrader med strålande sol. I natt blev det också "normaltid" (klockan tre satte vi tillbaka klockan en timme, så att den blev två igen). Det gjorde att jag fick en timme extra att sova, något som kändes underbart för en morgontrött person som jag.
 
 Det har varit en helg med en del assistansjobb i form av skicka mail etc.etc. Ibland föredrar jag att få "undan saker och ting", då jag har lugn och ro omkring mig. Nu är det så här att i mitten av veckan som kommer är min teammedlem tillbaka efter två veckors semester, något som känns skönt. Då kan jag rådfråga i knepiga situationer och jag kan också delegera saker till min teammedlem. Vi skojade före hon gick på semester att när hon kom tillbaka var det min tur att ta lite ledighet och ägna mig åt andra saker t.ex mitt projekt, en runda på stan etc. I kväll känns det ganska behagligt med vetskapen att bara om några dagar, kan jag koppla av.
 
Trots att jag har jobbat en del, har jag och min vän/assistent hunnit med att se invigningen av Friends arena i Solna som SVT direktsände i går, lördag. Otroligt pampig! Än en gång förvånas jag över Nuttley´s känsla för det svenska. Invigningen hade han kallat "Svenska Ögonblick" Allt från Astrid Lindgren, Christina från Duvemåla, folkmusik, skön operasång till folkparksmusik med Sven-Ingvars och finalen stod Roxette för. Tack Colin, att du förgyllde en och en halv timme av en lördagkväll i oktober.
 
På grund av att invigningen var samtidigt som tv4:s seriestart av "Så mycket bättre" - också en liten pärla bland teveprogram - såg jag reprisen i eftermiddags. Dagens huvudperson var Pugh Rogerfeldt. Det sägs att han var den första rockartisten i Sverige. Han har skrivit många otroligt bra texter.
 
När jag satt där och hörde på ett urval av dem, så kom jag att tänka på en kväll i Åre år 1971, då jag och Pugh satt och pratade i en pub. Det hela slutade med att han tog fram gitarren och sjöng "små lätta moln". Ett roligt minne som dök upp i eftermiddags. Tänk så mycket och så många människor av olika slag som jag har mött i olika sammanhang på min väg genom livet...
 
Ha en bra vecka!
 

/Ec
 
 
 
 
 
Höst