/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS: MOLINSKA SKRÖNOR

 
 
Mitt filmtips den här gången blir en samlingsbox med fyra entimmes filmer i Lars Molins anda. Boxen heter Molinska skrönor och omfattar två CD. I boxen finns följande filmer: TV-feber, En busslast kärlek, Den ryska dörren och Sture & Kerstin forever. Boxen kostar 169 Kr på discshop.se 
 
Allmänt om boxen:
 
"Dragningen till det absurda, en stor dos människokärlek och en mästare på att skildra ett Sverige i förändring. Det är några egenskaper som kännetecknar en av våra främsta tv-dramatiker och regissörer genom tiderna - Lars Molin.
 
Fyra skrönor skrivna i Lars Molins anda av några av landets mest erfarna manusförfattare och dramatiker. (Källa: discshop.se)
 
TV-feber är en komedi från 2010 av Kjell-Åke Andersson. Filmen "är en berättelse från tiden när televisionen kom till Sverige. Edvin är ungkarl och bor hemma hos sin mamma Hanna i en liten by i Värmland. Kommunen ska anlägga en ny väg och den ska dras precis där deras hus ligger. En dag kommer ett stort paket med posten. Det är en tv-apparat direkt från USA. Edvin bestämmer sig snabbt för att starta en tv-kanal och blandar snart in hela byn i sina sändningar. Men det dröjer inte länge förrän Hanna inser televisionens kraft och hon börjar sakta men säkert ta upp kampen med de lokala makthavarna för att hindra vägbygget." (Källa Filmtipset.se)
 
En busslast kärlek är ett drama från 2010 av Maria Essen. "Alice upptäcker efter sin makes död att han älskat en annan kvinna under en längre tid. Sviken och förnedrad bestämmer sig Alice för att göra upp med sitt förflutna och starta ett nytt liv. Istället för att fortsätta ställa upp för sin dotter utan att få någon tacksamhet tillbaka så bestämmer hon sig för att ge sig ut på en singelresa till Norrland för att hitta en ny man. Alice plötsliga flykt ställer till det för dottern som på sin nästa reportageresa tvingas ta med sig sonen. Resan går mot samma mål som mamman är på väg till och snart tvingas mor och dotter konfrontera sina liv med bara en kameralins emellan sig." (Källa Filmtipset.se)
 
Den ryska dörren är en komedi av Patrik Eklund. "Året är 1989 och Stefan arbetar som busschaufför mellan Norrland och Murmansk. Med på resorna är den ryska tolken Jana som han blivit förälskad i. Han är beredd att göra allt för att vinna hennes kärlek men stöter på patrull. Bygger på en verklig händelse." (Källa Filmtipset.se)
 
Sture & Kerstin forever är en komedi från 2010 av Tova Magnusson Norling. "Den handlingskraftige socialdemokraten Sture har just blivit prostataopererad och känner att hans vanligtvis så kraftfulla liv är på upphällningen." (Källa filmpunkten.se)
 
Eftersom jag älskar Lars Molins sätt att beskriva verkligheten tänker jag införskaffa den här samlingboxen till mitt filmbibliotek så småningom.
 
/Ec


 
 
svensk film, svenska skådespelare