/ Allmänt /

SÅ ÄR DET FREDAG OCH EN NY HELG VÄNTAR...

 
Det slog mig nyss att det är tur att det är en sådan vecka, där min helg börjar på fredagen. Jag har, vad man kan kalla en "långhelg". Det här händer en gång i månaden. Tycker att det är extra skönt idag för jag känner mig "slut i både sinne och kropp" efter vecka 8, vilken har varit jobbig på många sätt. Två i personalen har varit sjuka och då får jag som arbetsledare ändra saker och ting. Släcka de akuta bränderna och ibland krävs det en viss omplanering av min dag, för att få det hela att fungera. Det tar tid och kraft. Men nu är det som sagt fredag och jag kan luta mig tillbaka och vila. Skönt!
 
Jag hade en härlig sovmorgon. Min hankatt kom upp till mig en stund i morse.  Lade sin blöta nos mot min kind och tittade på mig. Hans blick ville säga: "Somna om, så går jag ut till Husse och ser om jag kan få frukost." Jag somnade om så skönt och gott. Klockan hade hunnit bli 09.30. när jag vaknade på nytt till samma trista väder som vi har haft den senaste veckan. Det blir aldrig dag utan man går i kvällsljus hela dygnet. Det är oftast blåst och kallgrader. Blåsten gör att det känns kallare, så jag drar mig för att gå ut. Hoppas det blir bättre väder under kommande helg, så jag kan passa på att gå en promenad.
 
Fredagmiddagen blir kalops på burk med kokt potatis och morötter samt förstås rödbetor. Idag står min vän/assistent i köket, så jag misstänker att han lägger sin touch på kalopssåsen. Han skulle ha blivit kock för han har så mycket mat i sig. Det värsta, då menar jag på ett positiv sätt, att han har skämt bort mig med all god mat under årens lopp. Så det är inte konstigt att jag "vråläter" under helgerna och tar det betydligt lugnare i veckorna, då jag oftast äter ensam. Hur roligt är det? Kanske tar jag mig en Cider till maten. Det var så längesedan. Cider och fredag - då vet jag att det är helg - I kväll hoppar jag över fredagsmys, men jag har en grönmögelost i kylen och jag köpte salta kex igår, så vi kanske tar några i kväll framför teven.
 
Det är bok-och filmtips i Go´kväll, något som jag inte vill missa. Tänk vad jag har blivit förtjust i olika programmagasin under de senaste åren. Jag gillar att kunna gå fram och tillbaka under programmets gång. Plocka go´bitarna och låta resten vara.  Klockan 20 sänder SVT "en helkväll med Lena Philpsson" som jag tänker vila ögonen på. Jag tror att jag kommer att få en trevlig fredagskväll...
 
/Ec
Helger, avkoppling,