/ Allmänt /

EN BEHAGLIG LÅNGFREDAG

 
Bild: flowerhouse.se
 
Går in en liten liten stund för att skriva det här, fast jag egentligen inte alls har tid. Mycket är kvar att göra före  jag kan sätta mig ner och titta på årets första Let´s Dance kväll. Det gäller att kunna avgöra hur mycket tid som man eller jag ska lägga ner på sociala medier, så jag inte blir besatt. Det får inte bli så att dessa medier innebär att man får bekräftelse att man finns. Finns man inte där, så är man mer eller mindre död. Även om jag älskar att blogga så intalar jag mig ibland att det finns ett annat liv också - det riktiga livet -.
 
Jag och några vänner kommer att fira in påsken 2013 med matiga våfflor som jag har hämtat från Laila. De har en fyllning med gräddfil, rödlök, röd stenbitsrom och så har jag lagt till skalade räkor. Fuskar lite i kväll, Våffeldegen är en mixpaket. Behagligt att ta till, då tiden är knapp. Visst vet jag, att allt smakar bättre om det görs från grunden..
 
Min vän/assistent har bestämt att vi kan väl äta en majskyckling i morgon. Därför ska jag nu lägga in 1-2-3-gurka sådan som mormor alltid gjorde när hon bjöd på kyckling och som är mycket god. Man tar en del ättikssprit, 2 delar socker ( kanske lite mer om man tycker) och tre delar vatten. Det är därför som gurkan heter som den gör. På tal om  vår påskmat, så hoppas jag att jag får en underbar god räkomelett i morgonbitti eller förmiddag. Sanningen är att jag har haft en tuff vecka för att kunna ägna mig åt att lägga in sill, baka eller göra lite påskgodis. Numera har jag skapat ett uttryck då jag inte hinner med allt som jag har tänkt mig. Det lyder: "Det blir jul eller som nu påsk ändå". Kanske vill jag göra "lite extra" till alla högtider som mamma gjorde. Jag har insett under senare tid att då var det en annan tid än nu. På mammas tid betydde familjen mycket och mat och bak, blommor och så vidare. Nu är allt så dyrt.
 
Nej, nu ska jag ägna mig åt det riktiga livet på nytt och se till så att jag får upp lite påskpynt. Så bör jag nog börja att lägga in 1-2-3-gurkan...
 
/Ec
 
Helger, avkoppling,