/ TV & RADIO /

SNART ÄR DET DAGS FÖR SOMMAR I P1

 
Bild DN
 Idag blir det ett kort inlägg, men jag måste ändå gå in här för nu är det klart vem som ska prata i ett av mina favoritprogram "Sommar i P1". Än en gång gick jag in på P1 hemsida och klickade mig vidare till P1 sommar. Där jag fick fram listan på de olika värdarna. Bland namnen märks: Jonas Gardell, Peter Wolodarski, Ann-Louise Hansson, Theodor Kallifatides, Ingvar Kjellson och Jenny Strömstedt (som har blivit en linslus och eftertraktad inom mediavärlden sedan hon gifte sig med Niklas) Min uppfattning är att Jenny är duktig som journalist, men måste man för den sakens skull vara med överallt? Är jag avundsjuk? Kanske att hon gifte sig med Niklas, men annars nej.
 
När jag såg att Ingvar Kjellson skulle ha ett sommarprat, så gick mina tankar tillbaka till den tid, då den här skådespelaren var med i tv-teatern och jag och mamma såg detta med stor behållning. Om jag minns rätt var Ingvar med i "Körsbärsträdgården" av Anton Tjechov. Han har nyss fyllt 90 år. Hans fru, Meta Velander också skådis var sommarpratare år 1982 och 2010..
 
Den 25:e juni är det dags! Först ut i år är Jonas Gardell. Om jag inte kan lyssna direkt någon gång vid lunchtid, så finns alla sommarprogrammen på Sveriges Radio Play och där kan man höra ett program om och om igen eller ladda ner kortversionen utan musik på sin dator. Den nya tekniken är bra ibland...
 
/Ec
 
Mina favoritprogram