/ LIVETS NJUTNINGAR /

EN ADVENTSKRANS FRÅN MIN UNGDOMSTID

Adventskrans I
Bild Hemmets Journal
 
Nu vill jag gärna dela med mig av receptet på en god krans som en bekant till familjen hade i sin ägo. Det är bara bilden som jag har hämtat från Hemmets Journal. Receptet hade mamma i sin receptsamling och nu finns det hos mig. Tyvärr tror jag inte att jag hinner baka kransen till årets advent. Det är så mycket annat som måste göras i veckan. En fördel med tanke på vikten;)
 
 
Till 2 st kransar behöver man de här ingredienserna:

 2½ DL MJÖLK

25 GR JÄST

75 GR MARGARIN

¾ DL SOCKER

½ TSK SALT

7-8 DL VETEMJÖL (400 GR)

 FYLLNING:

100 GR SMÄLT MARGARIN

100 GR SÖTMANDEL, SKÅLLAD & GROVT HACKAD

1 DL SOCKER

1 MSK KANEL

1 DL VETEMJÖL

 GÖR SÅ HÄR:

1.KAVLA UT EN DEL AV DEGEN TILL EN TUNN KAKA.

2. SKÄR UT REMSOR TILL GARNERING. 4 REMSOR À 20 CM TILL GALLER FÖR VARJE KAKA. 2 SMALA À 65 CM SOM SNOS OM VARANDRA TILL KANT RUNT OM. RESTEN AV DEGEN KAVLAS UT TILL RUNDA BOTTNAR CA 20 CM I DIAMETER.

3..BLANDA INGREDIENSERNA TILL FYLLNINGEN OCH FÖRDELA DEN PÅ DE 2 BOTTNARNA. LÄGG PÅ REMSORNA.

4..LÅT JÄSA 30 MIN. PENSLA MED ÄGG.

5. GRÄDDA I 200-225 GRADER I 15-20 MIN.

/Ec


Jul / recept