EN ADVENTSKRANS FRÅN MIN UNGDOMSTID
Bild Hemmets Journal
Nu vill jag gärna dela med mig av receptet på en god krans som en bekant till familjen hade i sin ägo. Det är bara bilden som jag har hämtat från Hemmets Journal. Receptet hade mamma i sin receptsamling och nu finns det hos mig. Tyvärr tror jag inte att jag hinner baka kransen till årets advent. Det är så mycket annat som måste göras i veckan. En fördel med tanke på vikten;)
Till 2 st kransar behöver man de här ingredienserna:
2½ DL MJÖLK
25 GR JÄST
75 GR MARGARIN
¾ DL SOCKER
½ TSK SALT
7-8 DL VETEMJÖL (400 GR)
FYLLNING:
100 GR SMÄLT MARGARIN
100 GR SÖTMANDEL, SKÅLLAD & GROVT HACKAD
1 DL SOCKER
1 MSK KANEL
1 DL VETEMJÖL
GÖR SÅ HÄR:
1.KAVLA UT EN DEL AV DEGEN TILL EN TUNN KAKA.
2. SKÄR UT REMSOR TILL GARNERING. 4 REMSOR À 20 CM TILL GALLER FÖR VARJE KAKA. 2 SMALA À 65 CM SOM SNOS OM VARANDRA TILL KANT RUNT OM. RESTEN AV DEGEN KAVLAS UT TILL RUNDA BOTTNAR CA 20 CM I DIAMETER.
3..BLANDA INGREDIENSERNA TILL FYLLNINGEN OCH FÖRDELA DEN PÅ DE 2 BOTTNARNA. LÄGG PÅ REMSORNA.
4..LÅT JÄSA 30 MIN. PENSLA MED ÄGG.
5. GRÄDDA I 200-225 GRADER I 15-20 MIN.
/Ec