/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

LILL LINDFORS - EN AV MINA FAVORITER FRÅN FÖRR -

 
 Bild: Google
 
kväll var det start för årets "Så mycket bättre" i tv4 och först ut var Lill Lindfors. Jag hade nästan alla hennes plattor från 1960-1980-talen. Idag har hon hunnit blivit 73 år, men hon är fortfarande pigg, glad och tycker om att ha roligt. Ni som inte vet så mycket om henne kan jag med hjälp av Wikipedia berätta lite vem hon är:
 
 "Lill" Lindfors, född 12 maj 1940 i HelsingforsFinland, är en svensk sångerska, komiker och skådespelerska. Hon är numera bosatt i Högby på Öland men har bott större delen av sitt liv i Stockholm. Under en lång karriär har hon haft ett antal guldskivor och är både kompositör och textförfattare till egna shower och till två barnböcker, föredragshållare, barnambassadör i FN:s regi (UNICEF) och skådespelerska inom både film och teater.
 
 Lill Lindfors skivdebuterade 1962. På 1960-talet ville Lindfors slippa sjunga alltför mycket schlager] och gjorde istället om sångerna till bossanovalåtar eller till samba. Ett lyckat exempel på detta är Jag tycker inte om dig som finns på hennes albumDu är den ende från 1967. Hennes tycke för samba märks i egna kompositioner som Musik ska byggas utav glädje. Titellåten på albumet Du är den ende släpptes på singel 1966 och är, med sin text av Bo Setterlind en av de mest igenkännbara sångerna av Lill Lindfors."(Källa Wikipedia)
 
Bäst i kväll var Agnes tolkning av "En sån karl och även Ulfs tolkning av "Du är den ende" var mycket bra. Tala om många härliga flashbacks den här oktoberkvällen.
 
 
 
 
/Ec
 
 
Folk som jag beundrar / Min musik / Mina favoritprogram