/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NR 5 2014. PILSNERFILM - SVENSK FILM 1930 - 1945

 
 
Pilsnerfilm - Svensk film 1930-1945 (inbunden)
Bild Bokus
 
 
maj förra året gav Norlén &  Slotner ut boken Pilsnerfilm - svensk film 1930 - 1945. Författaren Ralph Nilsson har skrivit det här literaturalster som omfattar 200 sidor. Inbunden kostar boken hos Bokus 317:-
 
Lite om bokens innehåll:
"Det här är en bok om kanske den mest intressanta perioden i svensk filmhistoria. Talfilmen besegrade stumfilmen och en ny filmvärld öppnade sig. Vad som helst kunde hända och det gjorde det. Under 1930-talet föddes pilsnerfilmen och Tosse, Botte jämte Julia var i högform. Brännvinsskämten haglade, smörgåsborden stod på rad, det lössläppta levernet frodades med andra ord - det var en härlig tid! Det tyckte ialla fall biobesökarna som strömmade till biograferna. Dessa årtionden frodades också militärfarserna. I början av andra världskriget var filmmakarna aningslösa. I Landstormens lilla Lotta från 1939, där sjöng man "Piff paff puffra, piff paff puffra, vi ska ut och leka indianer".
 
Pilsnerfilm - Svensk film 1930-1945 är en bok fylld med fakta, roliga anekdoter och bilder. Kort sagt en bok som hör hemma i bokhyllan hos alla som är intresserade av tidig svensk talfilm.(Källa Bokus)
 
Jag är sugen på att titta i den här boken någongång, när jag är nere i city eller rent av gå på biblioteket och läsa lite i den.
 
/Ec
 
boktips