/ KROPP OCH SJÄL /

EN FÖRESTÄLLNING SOM BERÖR

Bild: SVT
 
torsdagskväll gick jag in i mitt sovrum/arbetsrum och satte mig vid min datorhörna och tog mig fram till SVT play och förra veckans föreställning "Strömstedt & Freud". Att sitta där i min ensamhet i halvmörker, bakåtlutad i min Permobil var bara så magiskt. Att bara ha en stund för mig själv och få vara med om något som jag känner till i teorin var ren lycka för mig. Det blev en föreställning där jag kastades mellan ljuv texthantering, skratt men också mycket eftertänksamhet. Eftertänksamhet att även om man är en känd person,så finns det också problem att lösa som hos oss "vanliga". Men vi "vanliga" eller ska jag säga ni "vanliga" behöver inte utelämna oss/er på samma sätt som en offentlig person. Jo, jag vet att det är ett val men ändå krävs det stort mod och psykisk styrka att göra det här med en viss humor.
 
Niklas Strömstedt och Per Naroskin, som är psykoterapeut i sin vanliga yrkesroll, "har skapat en föreställning där poptönten och den tondöve terapeuten brottas med sig själva och varandra för att förstå lite mer av livet. Niklas Strömstedts texter och musik är ryggraden i föreställningen, som kompletteras med Per Naroskins terapiperspektiv. Det handlar om kärlekens förhoppningar och besvikelser, om att få ihop sin längtan efter både närhet och frihet och om lindansen det innebär att anpassa sig till andra människor utan att tappa bort sig själv. Det handlar om relationen till sina egna barn och gamla föräldrar. Och lite om döden förstås…"(Källa SVT:s hemsida)
 
Jag blev berörd när de kom in på "lindansen mellan att anpassa sig till andra människor utan att tappa bort sig själv och när Per Naroskin läser ur en journal. Men jag blir också berörd av Niklas´låtar som ibland har fått en annan touch. Men terapin har ett oväntat slut som är ganska bra gjort. Jag vill sluta med en låt som finns i föreställningen som finns i mitt huvud. Varför vet jag inte, den bara gör det. Låten heter: Inga änglar gråter.
 
 
/Ec
Min musik / Psykologi
#1 / / Bosse Lidén:

Jag förstår att det är en föreställning som berör. Intressant konstellation. Läste om det i YA tidigare. Den låten gillar jag. Jag har flera av Niklas skivor. Gillar hans musik. Minns även en mycket trevlig och intressant föreläsning som hans mamma hade på min mammas jobb och som jag var och lyssnade på. Margareta Strömstedt var nära vän med Astrid Lindgren.