/ Allmänt / KROPP OCH SJÄL /

DET HÄR ÄR MIN BUCKETLIST

Bild Google
 
filmen "Love in Manhattan" gör den manliga huvudrollsinnehavaren upp sin Bucket-list(saker som han ville hinna med före han dog. Tyvärr var hans tid utmätt då han hade cancer. Han hade alltså inte så lång tid på sig. Det här inlägget är inte något filmtips, men det är en sevärd film som jag rekommenderar verkligen för alla som tål verklighetens smärta. Varning! Det krävs många pappersnäsdukar, men filmen skildrar också  människors hopp. Jag har den i mitt filmbibliotek så jag har sett den ett X antal gånger.
 
Jag försöker leva i nuet och inte tänka för långt fram. Mammas tumör fick oss i familjen att ändra tankesätt och som pappa sade före han dog år 2004 i telefon från USA. "Allting tar slut en dag". Jag visste inte då att han hade levercancer och bara några veckor kvar att leva. Orden som han sa var/är så sanna. Det är bara det att vi inte vet vilken dag som är den sista. Kanske är det tur att inte veta, så behöver man inte oroa sig att man är nära uppbrottet. Jag som är ett fan av livet tycker inte alls om att tänka på döden eller att personer som jag tycker om kommer att dö. Jag är av den uppfattningen att det inte finns något efter att jag har satt mig i det där sista planet. Då är det Godnatt eller farväl punkt och slut.
 
Om jag skulle trots allt göra en Bucket-list så skulle det stå:
 • Rensa ut alla papper, brev och lägga de på en brasa
 • Förstöra min hårddisk - trampa på den -
 • Se till så att Hemfrid gjorde en flyttstädning och att jag hade renbäddat.
 • Skriva om mitt vita arkiv
 • Jag skulle dela ut saker som var värdefulla för mig till mina nära vänner
 • Se till att mina katter skulle få det bra
 • Resa till min ö ännu en gång - Teneriffa -
 • Se till så att mitt manus var färdigt och skickat eller en nära vän som jag litar på hade fått det och skulle se till så att det skulle bli tryckt
 • Att ännu en gång bli så där kär som jag var en gång
 • Åka till London och uppleva teaterlivet
 • Se till att de klädde mig i en fin långklänning samt sminka mig
 • Strunta i allt nyttigheter och smalmat. Bara njuta av mat och dryck
 • Leva upp mina pengar.
/Ec
Drömmar och Förhoppningar / Egna tankar
#1 / / Bosse Lidén:

Jag gillar verkligen den filmen. Därför var den given på min lista över årets femtio filmer jag ska ha som filmtips. På torsdag kommer nästa film. Den är svensk. Då handlar det om en annan sjukdom som inte så många känner till. Jag har själv ingen B-lista men min ena dotter gjorde en som hon la upp på sin blogg för ett tag sedan. Själv vill jag inte veta mitt slutdatum. Hoppas bara att det går snabbt och smidigt. Helst somna i sängen på natten. Vill absolut inte leva som en grönsak och vara beroende av främmande människor. Tyvärr bestämmer man inget över den biten. Önskar dig en fin tisdagskväll.

Svar: Tack Bosse, jag vet vad det vill säga att vara hänvisad till andra människor och du må tro att ibland är det inte kul. Mitt liv blev som det blev av en enda människas misstag tre minuter efter födelsen på just Ystads BB.Misstag kan få konsekvenser som inte går att rätta till. Men jag är inte bitter över mitt öde. Det finns ju andra som har det värre än vad jag har det. Min IQ förstördes inte vid fallet. Visst är det jobbigt att andra ska behöva ha sådan insyn i mitt liv. Jag kan aldrig acceptera det som skedde, men jag har lärt mig leva med min funktionsnedsättning så gott det går. Annars vore livet inte uthärdligt att leva. Nu fick jag ett uppslag till vad nästa ämne blir mycket tack vare din kommentar. Om du tittar in i mitt nyckelhål i morgon så vet du... Är inte säker på att jag hinner få det färdigt i kväll.Önskar dig en skön natt!.
Ewacarin Holmqvist