/ LIVETS NJUTNINGAR /

KYCKLINGSALLAD PÅ KYCKLINGFILÉ

bild Google
 
Igår kväll bjöd jag några vänner på en kycklingsallad. Den blev uppskattad, så därför törs jag dela med mig av hur jag gjorde. Grunden var ICA:s djupfrysta kycklingfiléer som jag tog upp och tinade på morgonen. Till tre personer tog jag två medelstora filéer och det var alldeles lagom. När de hade tinat stekte jag dem i smör och kryddade dem med salt och grillkrydda. Stekte dem bara en kort stund för att de skulle få färg. Därefter lade jag dem i en ugnsäker form och in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. De får inte vara rosa eller sippra rå saft från dem. De måste vara helt klara Varför jag ville ha dem i ugnen berodde på att jag ville ha dem saftiga. I min kycklingsallad hade jag:
 
Salladskål
1 burk ananasringar
Jag började med de här två ingredienserna som jag skar i bitar och lade ner dem i botten av en salladsskål och kryddade med salt och peppar. Sedan lät jag det safta till sig, innan jag lade ner de andra ingredienserna som var:
salladslök
tomater
gurka
färsk champinjoner
gul paprika
Jag skar allt i lagom "ätbitar", även kycklingen, och blandade ner alltsammans i skålen. Jag hade köpt två baguetter. Till dem hade jag eget vitlökssmör. Det här gjorde jag på följande sätt: Jag skar tunna skivor smör och pressade ner två vitlöksklyftor i det och blandade väl
 
Igår var jag lat och köpte Felix färdiga salladsdressing. Jag och mina vänner tyckte att den dressingen var god.I annat fall kan man göra egen dressing på till exempel turkisk yoghurt, sweet chilli, senap och honung. För att balansera upp det hela kan man använda socker och citron.
 
/ Ec
 
Mat och Dryck / recept