/ TV & RADIO /

VÄLKOMMEN TILLBAKA MISTER SELFRIDGE

 ITV
 
Bild: svt:s hemsida
 
Den sista lördagskvällen i mars ser ut att bli en kväll i tevesoffan.Är det något jag behöver just nu, så är det avkoppling. Vecka 13 har varit arbetsam. En kropp som inte har tyckt om att kylan och dimman kom tillbaka. Den blir stel så det är svårt att röra mig, som jag inte vanligtvis har några problem med utifrån mina förutsättningar. När det börjar bli vår, har jag extra mycket att göra med min personal. De ska ansöka om semester och jag ska ha så kallade "medarbetarsamtal" vilka ska mynna ut i nya löner så småningom. Det här är inte gjort på en kafferast om jag ska få ut något av samtalet med den enskilda anställda/(e). Så här års syns dammtussarna mer, vilket påminner mig om att jag skulle behöva göra en rejäl städning här hemma innan sommaren kommer med full fart.Ack ja, var är hemfrid? Nå, vad hjälper det - jag har inte råd ändå att anlita något städbolag -
 
Som sagt i kväll blir det avkoppling och tur som en tok har jag också för i kväll återkommer en ny säsong med min käre Mister Selfridge  i svt 1.Har längtat efter att få veta hur det gick sedan i februari förra året. Nu är det alltså dags! Men när vi får möta den här udda Mister har det gått fem år. Mr Selfridge är producerad av ITV och bygger på boken ”S hopping, Seduction and Mr Selfridge” av Lindy Woodhead. Serien består av tio delar.
 

"Harry Selfridge är en udda figur i det livliga och glamourösa London. Han rör sig mellan fashionabla Mayfairs bjärta ljus och glamour och styrelserummens intriger. Uppbyggnaden av varuhuset kantas av svårigheter. Mottagandet från pressen är frostigt och hans partner drar sig ur i sista minuten. Personalstyrkan växer och med den löneutbetalningarna. Samtidigt anländer Harrys familj från USA. Pressen på Harry är stor och han tvingas eliminera alla hinder, oavsett kostnad"(Källa svt hemsida)

Jag brukar inte gilla historiska serier, men det finns ett fåtal som fångar mig. En av de är just Mister Selfridge. Varför vet jag inte. Serien bara gör det!

 

/Ec

 

 
Mina favoritprogram