/ HUSMANSKOST /

EN PÅHITTAD MATRÄTT I ALL HAST

 
Bild: Google
 
En dag i förra veckan visste jag inte vad jag skulle göra med kycklingen som jag hade tagit fram ur frysen. Tiden var knapp, så jag hann inte ner och handla. Fick titta i kylskåpet vad jag hade där och det fick bli som det nu blev. Måste säga med facit i hand att ibland är det enklaste godast. Det blev verkligen gott och jag kommer att göra den här maträtten fler gånger. Ni kan testa den om ni har lust, kan och törs.
 
( 1 portion)

1 st                       kycklingfilé

0,5                        purjolök

1                           tomat

1,5 dl                     turkisk yoghurt

2 msk                    ketchup

3 msk                   sweet chili sauce

1 tsk                     svartpeppar

2 tsk                     citronpeppar

                             salt efter behag

                             smör till stekning

 

Beredning:

1.     Sätt ugnen på 150 grader

2.     Skölj och skär purjolöken och tomaten i skivor

3.     Skär kycklingfilén i små ätvänliga bitar

4.     Fräs kycklingbitarna, purjolöken och tomaten i smör tills det har fin färg

5.     Lägg kycklingbitarna i en smord ugnsäker form salta och peppra på kycklingen

6.     Häll purjolöks- och tomathacket över kycklingbitarna

7.     Strö över citronpeppar

8.     Rör samman turkisk yoghurt, sweet chili och ketchup i en bunke

9.     Häll över röran över kycklingen

10.   Sätt formen mitt i ugnen i 20 minuter

11.   Servera kokt potatis/färsk pasta + en grönsallad med eventuellt krossad ananas till

 

/Ec

Mat och Dryck / recept
#1 / / Bosse Lidén:

Aha! Du kanske skulle ge ut en matlagningsbok. Mina tankar går till ett välkänt citat av Kajsa Warg. (vet inte hur hon stavar sitt farliga efternamn). Kycklingfilé är gott. Men jag hade en lång paus på grund av att jag föråt mig på det.
Kram Bosse från ett soligt Ystad