EN PÅHITTAD MATRÄTT I ALL HAST
1 st kycklingfilé
0,5 purjolök
1 tomat
1,5 dl turkisk yoghurt
2 msk ketchup
3 msk sweet chili sauce
1 tsk svartpeppar
2 tsk citronpeppar
salt efter behag
smör till stekning
Beredning:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Skölj och skär purjolöken och tomaten i skivor
3. Skär kycklingfilén i små ätvänliga bitar
4. Fräs kycklingbitarna, purjolöken och tomaten i smör tills det har fin färg
5. Lägg kycklingbitarna i en smord ugnsäker form salta och peppra på kycklingen
6. Häll purjolöks- och tomathacket över kycklingbitarna
7. Strö över citronpeppar
8. Rör samman turkisk yoghurt, sweet chili och ketchup i en bunke
9. Häll över röran över kycklingen
10. Sätt formen mitt i ugnen i 20 minuter
11. Servera kokt potatis/färsk pasta + en grönsallad med eventuellt krossad ananas till
/Ec
Aha! Du kanske skulle ge ut en matlagningsbok. Mina tankar går till ett välkänt citat av Kajsa Warg. (vet inte hur hon stavar sitt farliga efternamn). Kycklingfilé är gott. Men jag hade en lång paus på grund av att jag föråt mig på det.
Kram Bosse från ett soligt Ystad