/ KROPP OCH SJÄL /

5:2 METODEN - DEL 2 - FEM ENKLA STEG ATT FÅ ETT NYTT LIV

Bild Google
 
I det här inlägget om 5 2 metoden tänker jag beskriva fem enkla steg vilka kan hjälpa oss att få ett nytt hälsosammare liv Metoden är mer än en renodlad metod att gå ner i vikt. Att gå ner i vikt är något vi får på köpet.
 
5:2 metoden fungerar så här:
 

 2 fastedagar (t.ex. mån och tors) äter du som kvinna i genomsnitt 500 kcal och som man 600 kcal

·5 dagar i veckan äter du en normal kost som kvinna i genomsnitt 2000 kcal och som man 2500 kcal

De fem stegen:

!/ Att sätta mål  är viktigt. och att motivera sig för det bästa resultatet. Har du bestämt dig för att förändra livet? Oavsett om målet är att gå ner i vikt, få en sundare livsstil eller förbättra hälsan på sikt är 5:2 dieten ett bra val. Det viktigaste för att fullfölja sina mål är motivation. 

2/ Mät dig När du skrivit upp dina mål så är det viktigt att mäta dig för att se framstegen Använda bifogat formulär för att kunna följa dina framsteg.

3/  Välj dina faste dagar – Vilka dagar känns bra att fasta på? Vill du kunna äta som vanligt på helgen så kan ett bra tips vara att lägga fastedagarna på måndagar och torsdagar, då är det ett bra mellanrum mellan dagar. Men det viktigaste är att anpassa dagarna efter ditt schema så att fastan inte tar över för mycket av din vardag.

4/ Lär dig att kaloriberäkna dina 5:2 recept - Fixa en köksvåg -– Det svåraste med att fastan är att räkna ut kalorierna. Här nedan hittar du min guide till hur du räknar ut hur mycket kalorier du behöver äta på fastedagen. En bra och smidig köksvåg är att rekommendera för att hjälpa till att beräkna hur mycket kalorier du får i dig. 

5/ Bestäm dina 5:2 måltider - Ät frukost som du brukar - Du får fritt lägga upp hur du ska äta antalet kalorier per dag. Enklast är det att äta frukost och hoppa över lunchen och äta ett lite större middagsmål. Men är du ingen frukostmänniska kan du bara ta en kopp te på. Ät mycket proteiner och grönsaker och skär ner på kolhydrater  Proteiner mättar och är bra att äta mycket av på fastedagarna. Tänk ägg, baljväxter och fisk så står du dig länge. Grönsaker innehåller väldigt få kalorier samtidigt som de har ett högt fiberinnehåll.  Detta gör att grönsaker mättar väldigt bra i en låg kalorimängd. Ett halvt kilo tomat innehåller endast 100 kcal, försök få i dig det om du kan!  Hoppa över kolhydraterna på fastedagarna. De har ett högt kaloriinnehåll och mättar inget alls.(Källa: Olika medier)

 

/Ec

 

 

 

Hälsa / Mat och Dryck