DÅ DU ÄR SUGEN PÅ NÅGOT GOTT TILL FIKAT
Ingredienser:
6 st äggvitor
3 dl strösocker
1½ dl hasselnötter
50 g marsanpulver för kallrörd sås
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2-3 dl valfria bär
Garnering:
75 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1-2 dl blandade bär
Ugn 175 grader
Gör så här:
1. Vispa samman äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa samman till en blank maräng.
2. Hacka nötterna och blanda hälften av dem med marsanpulvret. Vänd ner i marängsmeten. Blanda samman.
3. Bred ut marängsmeten på en bakpappersklädd plåt, ca 30x40 cm. Strö över resterande mängd nötter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
4. Stjälp upp marängen på ett bakpapper. Dra bort gräddningspapperet. Låt bottnen svalna.
5. Fyllning: Vispa grädden och fördela på bottnen. Strö ut bären över grädden. Rulla ihop bottnen från långsidan och placera på ett uppläggningsfat.
6. Garnering: Hacka och smält chokladen. Ringla den över rullen. Vispa grädden och spritsa på den. Garnera med bär.
/Ec
Den ser syndigt god ut. Budapestbakelse är min favorit. Tyvärr tycker min diabetes inte likadant.