/ LIVETS NJUTNINGAR /

DÅ DU ÄR SUGEN PÅ NÅGOT GOTT TILL FIKAT

Bild: Hemets Veckotidning
 
Tala om att det ser gott ut! När jag satt och läste i en av mina minipauser fick jag ögonen på den här budapestrulllen med sommarbär. Fram med papper och penna för att skriva av receptet från Hemmets Veckotidning. Tänker baka den inom en snar framtid. Något gott kan vi unna oss då och då och särskilt i semestertider: Här kommer receptet till 8 bitar.
 

Ingredienser:

6 st                  äggvitor

3 dl                  strösocker

1½ dl              hasselnötter

50 g                marsanpulver för kallrörd sås

Fyllning:

3 dl                  vispgrädde

2-3 dl              valfria bär

Garnering:

75 g                mörk choklad

2 dl                  vispgrädde

1-2 dl              blandade bär

Ugn 175 grader

Gör så här:

1.    Vispa samman äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa samman till en blank maräng.

2.    Hacka nötterna och blanda hälften av dem med marsanpulvret. Vänd ner i marängsmeten. Blanda samman.

3.    Bred ut marängsmeten på en bakpappersklädd plåt, ca 30x40 cm. Strö över resterande mängd nötter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

4.    Stjälp upp marängen på ett bakpapper. Dra bort gräddningspapperet. Låt bottnen svalna.

5.    Fyllning: Vispa grädden och fördela på bottnen. Strö ut bären över grädden. Rulla ihop bottnen från långsidan och placera på ett uppläggningsfat.

6.    Garnering: Hacka och smält chokladen. Ringla den över rullen. Vispa grädden och spritsa på den. Garnera med bär.

 

/Ec

recept
#1 / / Bosse Lidén:

Den ser syndigt god ut. Budapestbakelse är min favorit. Tyvärr tycker min diabetes inte likadant.