/ HUSMANSKOST /

MUSTIG HÖSTGRYTA

Bild Allt om Mat
 
 
Hösten är långkokens tid. Till förra helgen gjorde jag en mustig höstgryta med olika rotfrukter. Min vän/assistent och jag blev nöjda med resultatet. Receptet på grytan hittade jag i allt om mat på nätet. Jag tyckte det var lagom med ingredienser. Det är klart att man kan ha fler grönsaker i, om man vill. Då är risken att grytans goda smak försvinner. Om någon vill testa min höstgryta, så publicerar jsg recepet här:
 

Ingredienser till 4 personer:

700 g högrev

0,5 dl kalvfond, Bong Touch of Taste

1 gul lök

3 morot

100 g rotselleri

1 korn vitpeppar

6 lagerblad

7 dl vatten

100 g palsternacka

nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

1. Skär köttet i 3x3cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta. Häll på kalvfond och vatten så att det täcker köttet.

2. Koka upp och tag bort skummet , koka sedan på svag värme i ca ½ timme

3. Skala lök, morötter och rotselleri och skär dem i skivor.

4. Lägg i grönsakerna i grytan tillsammans med vitpeppar och lagerblad.

5. Låt koka vidare i en ½ timme eller tills köttbitarna är mjuka.

6. Avsluta med att smaksätta med kalvfond och nymalen svartpeppar.

Servera med kokt potatis.

 

Smaklig spis!

 

/Ec

Höst / recept