/ HUSMANSKOST /

ÄNNU EN GAMMAL KLASSIKER

bild Google
 
Idag vill jag lägga in ett recept vilket tillhörde den svenska husmanskosten, då jag var barn på 1950-talet. På den tiden var korv billiigare än vad den är nu för tiden. Mamma kunde trolla, så att vi i familjen fick god mat av nästan ingenting och gott blev det också. Hon lade mycket kärlek i matlagningen. Då och då gör jag riktigt husmanskost i stil med mammas. Den nyare vardagsmaten är också god, men ingenting slår den husmanskost som jag har växt upp med. Kanske är det minnena som gör att maten blir godare. Jag kan känna matoset från köket, då jag satt med näsan i böckerna i mitt flickrum i vårt radhus.Ljuvliga dofter!
 
Det här behövs till två personer:
200 gram falukoorv
 
Till pepparrotssåsen:
1 msk vetemjöl
1,5 dl mjölk
0,5 dl kycklingbuljong/kycklingfond
2 msk riven pepparrot
salt och peppar
 
Serveras med
kokt potatis, moröter och ärter
 
Gör så här:
  1. Skiva korven och lägg den på en tallrik. Värm korven i mikron på full effekt i 1 minut, eller sjud den i buljong i en kastrull på spisen.
  2. Vispa ut vetemjölet i mjölken och tillsätt kycklingbuljongen. Låt koka i 3 minuter under omrörning. Smaksätt med pepparrot, salt och peppar.
  3. Servera med kokt potatis, ärter och skivad morot och extra riven pepparrot
 
 
 
 
 
 
 
/Ec
 
 
 
 
 
 
Mat och Dryck / recept