/ Allmänt /

AUGUSTI - DEN SISTA SOMMARMÅNADEN -

 
 
 
 
 
 
 
Bilder Google
 
Nu är vi redan några dagar inne i augusti. Sensommar i Sverige 2016. Så här i augusti är det  en annan slags  känsla i luften morgnar och kvällar och även om det blir mörkare tidigare, så finns det mycket härligt att äta vid teven då vi exempelvis tittar på Svt:s "Sommarkväll" med Rikard Olsson. Min favorit är en skål med färska hallon eller björnbär vilka jag har gräddmjölk till.Om jag blundar kan jag känna smaken av bär som jag åt från mormor och morfars trädgård. Likadant när jag doftar på en rosenbukett. De som jag köpt på torget och satt i vas på soffbordet. Drömmer om att morfar gav mig rosorna till mitt vardagsrum i vår villa för så längesedan, men jag tycker att det var ju alldeles nyss. Ack ja, vad tiden rinner iväg! Det har även den här sommaren gjort, liksom sanden mellan fingrarna  Nu i Augusti kan vi tända värmeljus och göra en svampsmörgås medan vi tittar på en film. 
 
Augusti är en sommarmånad trots att många av oss är redo att ta oss an vår vardag. Men vi har också börjat planera för vår  nystart eller för något alldeles nytt inför hösten. Kanske är det lite sorgligt att vår långa ledighet är över och vår vardag väntar med vardagsbestyr av skilda slag och vårt hem som bör skötas om. Hoppas era krafter vilka ni förhoppningsvis har fått under er ledighet kan hjälpa er att orka med det som ska göras före vi kommer in i september. Den här sista sommarmånaden vill många av oss förnya lite i vårt hem, så det blir mera ombonat.
 
Tänk på att vi har ganska många dagar kvar av sommaren. Det finns tillfällen att njuta av en kaffekopp på trappan till huset, av en kvällspromenad längs en strand, kräftskivan med vännerna och mycket mera,fast OS har börjat. Det är ju sådant vi människor lever på som finns i våra hjärtan och som är så olika från person till person.
 
När det börjar bli höst, tar jag semester - hoppas jag - Först ska jag försöka hitta de där små guldkornen som finns i min vardag. De som bara finns om jag öppnar ögonen eller verkligen lyssnar till vad mäniskor säger. Jag ska också njuta av sådant som gör mig glad. En god middag med vänner, en bra låt på radion, då jag sitter i min säng. När min hankatt kommer upp till mig och är så där kelen. Då är livet värt att leva oavsett vilken månad det är. Hur som helst är kanske augusti lite extra, för det är min månad..
 
/Ec
 
Egna tankar / minnesspår / sommarkänsla