/ Allmänt /

EN GANSKA NYTTIG OCH ENKEL RÄTT I SEMESTERTID

bild Google
 
Igår blev jag bjuden på en nyttig och enkel samt även god rätt som man både kan ha till lunch eller middag så här i semestertider. Rätten är stark, så om ni inte gillar det, så bör ni kanske inte testa det här receptet.
 
Ingredienser till tre personer:
500g broccolihuvud
1 chilipeppar
2 vitlöksklyftor
1 dl solroskärnor
 
Gör så här:
1. Koka broccolin cirka 5 minuter.
2. Häll av vattnet och låt svalna.
3. Kärna ur chilipepparen och finhacka den. Finhacka vitlöken.
4. Torrstek solroskärnorna tills de börjar smälla.
5. Stek broccoli, vitlök och chilipeppar på medelvärme cirka 5 minuter. Häll sedan i solroskärnorna. Värm cirka 2 minuter.
 
Man kan servera rostbiff, eller en grillad kycklingfilé. Man kan också ha en grillad köttbit till rätten om man har den som middag.  Tillbehör kan man väja torkad lök och remoladsås. Till kycklingfilé kan man ha en dressing antingen köpt eller egen.Det här gäller även den grillade köttbiten.
 
/Ec 
 
Mat och Dryck / recept